Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия в

...
Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия в
Коментари Харесай

В края на октомври ще е готов участъка от АМ „Тракия" между Белозeм и Оризово

Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „ Тракия " в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат актуализирани. Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ", ревизира работата в сектора сред 156-ти км, след пътен възел „ Белозем ", и 168-ми км, преди пътен възел „ Оризово ".

Строителните действия в правата започнаха при започване на октомври и се чака да приключат в края на месеца. Ремонтът включва цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В целия сектор е положен първият асфалтов слой - биндер, и се инсталират ограничаващите системи преди слагането на идващия слой асфалт.

Ремонтът се извършва от сдружението „ Автомагистрали ", с което Агенция „ Пътна инфраструктура " има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на автомагистрала „ Тракия ". На обекта се работи с цялостна готовност, без почивен ден, с цел да може ремонтът да приключи колкото се може по-бързо. Предвижда се откакто приключи ремонтът в платното за Бургас работата да продължи в 12 км сектор в платното за София, като трафикът ще минава в ремонтираното трасе. В посока Бургас ще се работи в нова 2-километрова права сред км 198-ми и км 200.

При строителните работи сега трафикът минава в двете посоки в платното за София, а скоростта на придвижване е до 70 км/ч. Заради ремонтните работи е затворена връзката на пътен възел „ Плодовитово " от Автомагистрала „ Тракия " в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от автомагистрала „ Тракия " при Чирпан и да се върнат назад към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР