Напредва изграждането на най-голямата детска площадка в Пловдив. Тя се

...
Напредва изграждането на най-голямата детска площадка в Пловдив. Тя се
Коментари Харесай

Изграждането на най-голямата детска площадка в Пловдив върви по план

Напредва построяването на най-голямата детска площадка в Пловдив. Тя се намира на кръстовището на ул. „ Цветан Лазаров "  и бул. „ Санкт Петербург “ и през днешния ден дейностите по нея бяха инспектирани от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на регион „ Тракия “ Костадин Димитров.

Предвижда се общата повърхност на детския ъгъл да е 1260 квадратни метра, като в него ще има 11 уреди за игра. Децата ще могат да играят на къщурка на два етажа, на въжена пирамида с височина 6 метра, на три разнообразни типа люлки, на четириместна клатушка и на пясъчник. От общината приготвят и още една изненада за малчуганите – въжен тролей. Предвидено е слагането на десетки пейки, както и противоударна настилка. На площадката ще има и 24-часово видеонаблюдение.

„ Това ще бъде най-голямата детска площадка в града. Все още не е подготвена, само че родители към този момент водят децата си да играят, което е показателно, че хората желаят да има къде да се забавляват и да прекарат своето свободно време “, съобщи кметът Иван Тотев, до момента в който разглеждаше оборудванията.

С тази площадка местата за занимания и отдих в парк „ Лаута “ се усилват с още едно. В другия завършек на парка към този момент има къщурка на Баба Яга, огромна въжена пирамида и детска площадка. Оформени са и разнообразни кътове за фитнес навън и спорт. Паралелно с това главните алеи в „ Лаута “ бяха напълно осветени, сложени са доста беседки и барбекюта, които със стоплянето на времето всяка вечер са цялостни.

Именно тук се организира и огромният национален събор. Над 65 000 души посетиха събитието в началото на месец май, като за тяхното въодушевление се грижиха над 4000 участника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР