Напредва изграждането на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в

...
Напредва изграждането на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в
Коментари Харесай

С Южна тангента отпушват трафика в Пловдив

Напредва построяването на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград. Вече са подготвени изходите за връзката със Скобелева майка, като 5-километровото трасе ще приключи Южната дъга на Пловдив.  

Инвестицията за обекта е на стойност 2,3 млн. лева Кръговото е 120 метра в диаметър, остарелият път за Асеновград към този момент се засипва и до два дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също към този момент е отстранена. 

Изграждането беше инспектирано от кмета на Пловдив Здравко Димитров. „ Изключително съм удовлетворен от осъществяването и спазването на периодите и от качеството. Приел съм този обект като персонална идея и по тази причина постоянно проследявам по какъв начин върви. След приключването му ще насочим напъните си към връзката със Скобелева майка, което е извънредно належащо, с цел да изведем трафика отвън града и се насочва директния трафик към Автомагистрала „ Тракия “, посочи кметът Здравко Димитров.

За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а защото то е гранично сред три общини, в новия програмен интервал ще се търси Европейско финансиране за разширението му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР