Напредналите технологии като роботиката и изкуствения интелект скоро ще променят

...
Напредналите технологии като роботиката и изкуствения интелект скоро ще променят
Коментари Харесай

AI в армията: Ген. Мили за бъдещето на войната

Напредналите технологии като роботиката и изкуствения разсъдък скоро ще трансформират бързо характера на войната и защото всяка страна ще има достъп до тези технологии, Съединени американски щати би трябвало да бъдат готови, съгласно военачалник от армията Марк Мили, някогашен ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете.

Мили показа тези прогнози в скорошно изявление за 60 минути, до момента в който седеше на борда на USS Constitution, най-старият военноморски транспортен съд към момента на повърхността.

„ Нашата войска ще би трябвало да се промени, в случай че желаеме да продължим да превъзхождаме всяка друга войска на Земята “, сподели Мили на кореспондента на 60 Minutes Нора О'Донъл.

насоките на отдела споделят, че изцяло самостоятелните оръжейни системи би трябвало да „ разрешават на командирите и операторите да упражняват подобаващи равнища на човешка преценка при потреблението на мощ “.

Според заместник-министъра на защитата Катлийн Хикс, този стандарт ще се ползва за нова стратегия на Министерството на защитата, наречена „ Репликатор “, самодейност на Пентагона, ориентирана към противопоставяне на размера на китайската войска. Програмата има за цел да създаде хиляди самостоятелни оръжейни системи, захранвани от изкуствен интелект.

„ Нашата политика за самостоятелност в оръжейните системи е ясна и добре открита: постоянно има човек, виновен за потреблението на мощ. Точка “, сподели Хикс предишния месец. „ Всичко, което вършим посредством тази самодейност или която и да е друга, би трябвало и ще се придържа към тази политика. “

Международният комитет на Червения кръст споделя, че самостоятелните оръжия – в това число тези, които употребяват AI – могат да доведат до непредвидени последствия, като цивилни жертви или ескалация на спор.

Но ще направи ли AI война по-вероятна?

„ Можеше. Всъщност можеше “, сподели Мили. „ Изкуственият разсъдък има голямо количество правни, етични и морални последствия, с които занапред започваме да се оправяме. “

Видеото нагоре е продуцирано от Brit McCandless Farmer и Will Croxton. Той беше редактиран от Уил Крокстън.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР