Напредъкът в борбата срещу епидемията от СПИН може да бъде

...
Напредъкът в борбата срещу епидемията от СПИН може да бъде
Коментари Харесай

Експерти: Тръмп рискува лечението на хиляди болни от СПИН по света

Напредъкът в битката против епидемията от СПИН може да бъде блокиран от дефицит на финансиране, което се чака да нарасне при препоръчаните от Доналд Тръмп съкращения на средствата за световни планове в региона на опазването на здравето, предизвестиха специалисти и деятели преди значима конференция по въпросите на ХИВ.

Тествали сполучливо лекарство против СПИН, измислено от българин

Ако бъде признат от Конгреса, бюджетът " Тръмп " за 2018 година може да лиши към 830 000 души, най-много в Африка, от животоспасяващи медикаменти против СПИН, пресмятат от основаната в Калифорния неправителствена организация Kaiser Family Foundation (KFF).

ХИВ е навлязъл в Съединени американски щати преди " нулевия пациент "

" Ще забележим по какъв начин хиляди животи биват изгубени ", сподели Линда-Гейл Бекер, ръководител на Международното сдружение по СПИН (IAS), което ще бъде хазаин на няколкостотин хиляди специалисти в Париж, с цел да създадат обзор на напредъка в науката за ХИВ.
 
Запознайте се с господин ХИВ (ВИДЕО)
 
" Ако се стигне до тези съкращения, можем да забележим същински поврат в постигнатия прогрес ", сподели тя пред Агенция Франс Прес. Бюджетът на Тръмп може да докара до допускането на близо 200 000 нови инфекции с ХИВ, съгласно KFF. Той може и да остави 25 милиона двойки в най-проблемните райони без достъп до контрацептиви, които освен предотвратяват бременността, само че и стопират разпространяването на вируса.

Германски учени създават генна терапия против ХИВ

Съединените щати от дълго време са най-големият участник в световната битка против ХИВ инфекцията, изразено с цифри - с към 2/3 от финансирането от обособените държавни управления. Миналата година страната е съдействала с 4,9 милиарда $ за световните планове за ХИВ - 7,5 пъти повече от сумата, предоставена от втория по величина донор Англия. Предложеният от Тръмп бюджет, показан през май, ще понижи тази сума с към 1 милиард щатски $.
 
Как се живее със СПИН - историята на един уединен българин

Президентът на Съединени американски щати предложи проект, който съгласно неговите думи " понижава финансирането за няколко световни здравни стратегии, в това число за ХИВ/СПИН, с упованието, че други страни могат и би трябвало да усилят уговорката си ". Американският президент също предложи 17% понижение на финансирането на Глобалния фонд за битка със СПИН, туберкулоза и малария, който обезпечава лекуване на към 10 милиона души.

2,5 милиона души се заразяват годишно с вируса ХИВ

Откакто епидемията избухна през 80-те години на предишния век, 76,1 милиона души са били инфектирани с ХИВ - вирусът, който предизвиква СПИН. Около 35 милиона души са умряли. Миналата година СПИН умъртви 1 милион души, а други 1,8 милиона бяха инфектирани, съгласно Организация на обединените нации. И до момента в който инфекциите и смъртните случаи са намалели, броят на хората, живеещи с ХИВ, продължава да пораства.
 
Австралия твърди: Победихме СПИН-а

Миналата година 19,5 милиона от 36,7 милиона души, които се нуждаеха от лекуване, имаха достъп до такова. Организация на обединените нации има за цел до 2020 година 90% от инфектираните с ХИВ да бъдат подложени на лекуване, само че с цел да реализира тази цел, годишните разноски би трябвало да доближат 26,2 милиарда $.

  По тематиката Принц Хари си направи тест за СПИН онлайн във Фейсбук (СНИМКИ/ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР