Напредъкът на Борис Джонсън към Даунинг стрийт №10 изглежда неудържим,

...
Напредъкът на Борис Джонсън към Даунинг стрийт №10 изглежда неудържим,
Коментари Харесай

Борис Джонсън все по-сериозен фаворит за наследник на Тереза Мей

Напредъкът на Борис Джонсън към „ Даунинг стрийт ” №10 наподобява неукротим, защото водещите му противници започнаха да се оглеждат за работа в кабинета му и нова анкета сподели, че гласоподавателите имат вяра, че той е единственият претендент за водач, който може да завоюва идващите избори, показва английският „ Таймс ”.

Двама от противниците на Борис Джонсън - Майкъл Гоув и Саджид Джавид - използваха изявленията с The Sunday Times за кодирани подмятания за търсене на работа в възможен предстоящ кабинет на Борис Джонсън.

Проучването на YouGov сложи Брекзит партията преди всичко с 24%, три пункта пред консерваторите и лейбъристите, работейки в интерес на Джонсън, който ще би трябвало да отнеме от гласовете за партията на Найджъл Фарадж.

Около 47% от гласоподавателите считат, че Джонсън може да завоюва идващите избори и единствено 22% не са съгласни. Само 15% считат, че най-близкият му противник, Джереми Хънт, може да завоюва нов мандат за ръководство.

Проучването откри също, че Джонсън е единственият претендент, който ще убеди гласоподавателите да се извърнат към торите - 22% декларират, че е по-вероятно да гласоподават за консерваторите, в случай че той е водач. Никой от съперниците му не е получили повече от 8%. Той обаче остава противоречива фигура, като 22% споделят, че ще сплоти нацията против 48%, които не са съгласни.

Бившият министър Естер Маквей разгласи нощес, че го поддържа, откакто той се съгласи да включи в проектите си за ръководство аспекти от концепциите й за развиване на партията. Екипът на Джонсън също се надяваше, че ще завоюва утвърждението на Мат Хенкок, здравния министър, който отпадна в петък. Той е под напън от своя остарял необут Джордж Осбърн да поддържа Джонсън в подмяна на по-голям пост./ Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР