Напредък за прекратява на огъня по време на преговорите между

...
Напредък за прекратява на огъня по време на преговорите между
Коментари Харесай

Експерт: Мир ще има, когато Америка и Русия си стиснат ръцете и решат бъдещето на Украйна

Напредък за приключва на огъня по време на договарянията сред Русия и Украйна на срещата в Анталия не се реализира.  " Предвид задачите на Русия в този спор и неотстъпчивостта, която демонстрира съветският президент, до никакво развиване при договарянията няма да се стигне. 

Реално развитие ще има едва когато Съединени американски щати и Русия седнат на една маса. Докато няма разговор сред Америка и Русия този спор няма по какъв начин да бъде позволен ", заяви експертът по интернационална сигурност и ръководство на кризи Искрен Иванов в студиото на " България заран " по Bulgaria On Air.

Специалистът добави още, че сегашната американска администрация следва външнополитическа теория на балансиране. 

" Крайната цел на войната в Украйна е възобновяване на Съветския съюз в сферите на въздействие, които е имал преди Студената война. Не считам, че е в съветската философия да се откаже от една такава война. Действително има доста тези, че този съветски военен непреклонен дух няма по какъв начин да бъде спрян. Но в една война е значимо кой е по-силната страна. В този стадий съветската войска не напредва доста безапелационно ".

По думите му глобите няма да окажат въздействие върху този военен дух, заради това, че Русия е решена да вземе Украйна. Той разясни, че колкото и дълбоки да са глобите, най-вече да трансфорат Русия в безусловно затворен режим, което няма да спре упоритостите на Путин.

" Мир ще има, когато Америка и Русия си свидлив ръцете и решат бъдещето на Украйна, тъй като сдържащата мощ сега са нуклеарните оръжия. Те са единственото, което дава съображение на Запада да гледа съществено на Русия ", посочи Иванов. И обърна внимание на това, че " погледът на Китай е ориентиран към съветските първични материали и Русия би трябвало да се тревожи какви ще бъдат последствията от този спор за стопанската система и зависимостта ѝ от Китай ".

" Бъдещето на Европа е основаването на европейска войска. Докато Европейски Съюз няма европейски отбранителни сили, той няма по какъв начин да бъде равнопоставен участник в един подобен спор. В момента, в който Съединени американски щати и Русия възобновят своя разговор, Европа няма да бъде призната като равнопоставен участник на масата, просто тъй като няма въоръжени сили ", приключи разбора си Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР