Направо ги забранете. Налагайте глоби за превишена скорост. Накарайте ползвателите

...
Направо ги забранете. Налагайте глоби за превишена скорост. Накарайте ползвателите
Коментари Харесай

Бързи, но не толкова яростни? Европа се опитва да намери решение на проблемите с електрическите скутери

Направо ги забранете. Налагайте санкции за превишена скорост. Накарайте ползвателите им да поставят изпит за правоуправление. От Париж до Берлин европейските градове търсят решения за двуколесното събитие, което бързо преобразява градския пейзаж в международен мащаб: електрическите скутери.

Защитниците им ги назовават скок към бъдещето, ободрителен, учреден на електронно приложение метод да профучиш от Лувъра до Айфеловата кула, без да произвеждаш замърсяване, което задавя планетата.

Глупости, споделят критиците, като показват растящия брой пострадвания и даже смъртни случаи, в които са забъркани електрически скутери. Те порицават това ново стеснение за пешеходците, колоездачите и водачите, които към този момент се борят за лимитираното пространство по градските улици.

От другата страна на океана, американските градове също се борят да управляват фирмите, които дават чартърен транспортните средства и да опазят невредими водачите им. Ето какво вършат някои европейски страни по въпроса:

ФРАНЦИЯ

В понеделник френското държавно управление, което приготвя нови правила, се срещна с жертви на произшествия със скутери. Само в Париж има повече компании за скутери чартърен, в сравнение с в задачите Съединени американски щати, съгласно юнско проучване, и минимум 20 000 кръстосват по историческите му улици.

Повечето са наети посредством мобилно приложение скутери, които вземаш и оставяш, където пожелаеш и това е изключително привлекателно за туристи и младежи. Но групи на потърпевши от скутери споделят, че тези ползватели не познават френските правила за придвижване по пътищата и не постоянно могат да бъдат държани виновни за произшествия. Тази година в Париж беше погубен лидер на скутер, а ранените са десетки.

Париж постанова 135 евро санкция за каране на скутер по тротоара. Кметицата на града желае да ограничи скоростта на скутерите до 20 км/ч. в множеството региони и до 8 км/ч. в региони с претрупан пешеходен трафик. Тя възнамерява да ограничи броя на операторите до три и да понижи скутерите.

Новите правила, предстоящи през септември, ще бъдат въведени и в други френски градове и ще включват евентуални санкции за превишена скорост до 1500 евро.

ГЕРМАНИЯ

Берлин легализира преди два месеца електрическите скутери и бързо осъзна, че се нуждае от по-строги правила.

Миналата седмица чиновници в градския съвет в немската столица оповестиха проекти за зони за паркиране по улиците за задвижваните с акумулатори возила, които постоянно са оставяни безсистемно по тротоарите. Освен това берлинската полиция ще усили патрулите, с цел да предотврати нелегално държание като возене на двама души на един скутер.

Германската полиция сподели, че седем души са били съществено ранени, а 27 са получили леки контузии при произшествия със скутери от средата на юни, като уточни, че множеството са се дължали на безконтролно ръководство.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

В Обединеното кралство е неразрешено електрическите скутери да се движат по тротоарите и е нарушаване да се карат по пътното платно, тъй като не съблюдават законите, изискващи застраховка, налози и изпит за правоуправление. Застъпниците им стачкуваха с аргумент, че е време за смяна на разпоредбите.

Телевизионната водеща и известна фигура в ЮТюб Емили Хартридж, на 35 години, стана първият човек във Англия, погубен при ръководството на електрически скутер, когато на 12 юли беше блъсната от камион в Южен Лондон. На идващия ден 14-годишно момче получи пострадване на главата, откакто се блъсна в автобусна спирка в Югоизточен Лондон.

ИСПАНИЯ

Електрическите скутери са осеяли урбанистичния пейзаж в огромните испански градове, а формалният пътен регулатор е подготвил нови указания - само че утвърждението им зависи от испанските политици, които образуват ново национално държавно управление, откакто изборите през април не доведоха до изрично парламентарно болшинство на никоя партия.

Междувременно, градовете вкараха всевъзможни ограничавания. Каските са наложителни единствено в Мадрид за лица под 16 години. Но важат за всички в Барселона, където 92-годишна жена почина предходната година, откакто беше блъсната от скутер. Водачът беше разследван за непредумишлено ликвидиране, само че най-после единствено беше санкциониран заради неналичието на правилник.

В Мадрид градът изисква водачите на скутери да се движат само по пътища, които имат не повече от една лента за придвижване и е наложена оптималната скорост от 30 км/ч.

Миналата седмица Севиля се причисли към треската за споделено возене със скутери, само че операторът, който дава чартърен возила в този южен град, изследва по какъв начин да самоограничава пътуването до и от избрани частни места за паркиране.

БЕЛГИЯ

Брюксел - столицата на Белгия и на Европейския съюз и заляна от електрически скутери от предходната година.

Но всяка от 19-е общини, които образуват Брюксел, има свои лични правила за возилата. Някои постановат санкции или ограничавания в скоростта, до момента в който други постановат ограничавания за паркиране.

Регионът на Брюксел в този момент събира информация от всички общини, с цел да рационализира тези правила. Говорителка на градските управляващи сподели, че до момента е имало един съдбовен случай с присъединяване на електрически скутер, а огромна болница заяви, че лекува по двама ранени на ден, след произшествия със скутери.

ИТАЛИЯ

Италианското министерство на превоза предишния месец вкара нови правила за електрически скутери, сегуей ПТ, ховърборд и други електрически форми на превоз.

Водачите на скутери могат да се движат по улиците, само че не по-бързо от 30 км/ч. В пешеходци зони скоростта на електрическите скутери е лимитирана до 6 км/ч. Сега е ред на италианските градове да обозначат региони, да слагат пътни знаци и да вкарат правила в бизнеса за наем на скутери.

БАЛКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ

В балканските страни електрическите скутери още се намират в сивата зона, като се изключи Словения, която работи върху законови правила, които ще ги лимитират в пешеходните зони и велоалеите.

Максималната скорост ще бъде лимитирана до 25 км/ч., само че в пешеходци зони електрическите скутери ще би трябвало да се движат със скоростта на пешеходец.

Те ще са обект на същите правила като велосипедите, което значи, че би трябвало да имат светлини, а каските ще са наложителни за малолетни водачи.

Анджела Чарлтън от Асошиейтед пред / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР