Направление “Архитектура и градоустройство” на Столична община предлага за обсъждане

...
Направление “Архитектура и градоустройство” на Столична община предлага за обсъждане
Коментари Харесай

Столична община огласи важни детайли за премахването на климатиците от фасадите

Направление “Архитектура и градоустройство” на Столична община предлага за разискване стандарт, който да дефинира местата на климатиците на постройките в другите зони на града.

Местата на монтажа им и слагането на специфични решетки пред тях имат за цел да уеднаквят визията на фасадите. Предлага се унищожаване на климатиците само от сгради-паметници на културата, гласи значимо конкретизиране.

Столичани би трябвало да отстранен климатиците от фасадите на постройките, гласи нова разпоредба

Системата от стандарти ще обхване разнообразни детайли на градския дизаин на здания, улици, пешеходни и зелени пространства. При капиталови планове и планове за поправки ще бъдат предписвани още и цветови гами за фасадите, вид фасадно осветяване, тип на тентите, местата за реклама, както и типове настилки, стълбове, пейки, кошчета и така нататък

Системата от стандарти за детайли на градския дизайн ще се вкарва поетапно като част от Наредбата за градската среда, която е оповестена на уеб страницата на НАГ за публично разискване. Като пилотен план досега са направени стандарти за фасадите по ул. “Граф Игнатиев”, ул. “Шести септември” и ул. “Шишман”, които ще бъдат разисквани с жителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР