Направилият сензационна есен Ерлинг Холанд призна, че отношението на Борусия

...
Направилият сензационна есен Ерлинг Холанд призна, че отношението на Борусия
Коментари Харесай

Дортмунд ме спечели с отношение, призна Ерлинг Холанд

Направилият сензационна есен Ерлинг Холанд призна, че отношението на Борусия (Дортмунд) към него го е предиздвикало да избере офертата на немския клуб. 19-годишният норвежец имаше предложения и от по-големи клубове, само че избра да облече “жълто-черната” фланелка.

Erling Haaland is making himself at home in Dortmund pic.twitter.com/R4QJAe1vdf
— B/R Football (@brfootball) January 3, 2020
“От Борусия непосредствено ми споделиха, че имат потребност от мен като нападател - показа Холанд пред Goal.com. - “Харесваме твоя жанр и те желаеме тук при нас”, бяха думите им. Допадна ми методът, по който приказваха с мен. Това беше нещото, което ме накара да взема това решение. Прецених, че Дортмунд е точният клуб за мен.”

За него Ред Бул (Залцбург) получи 20 млн. евро. Според неофициалните информации от Борусия са платили още 15 млн. евро на сътрудника му Мино Райола и 10 млн. евро на бащата на футболиста - Алф-Инге Холанд, който преди време беше част от Манчестър Сити.

Вече няколко дни младежът се приготвя с Дортмунд. “Сега задачата ми е да опозная по-добре останалите футболисти и да упражнявам пълноценно. След това към този момент ще забележим - в случай че съм задоволително добър, ще играя. Но всичко би трябвало да се случва малко по малко. Самият аз знам, че имам какво да покажа и с какво да оказа помощ на тима. Засега задачите ми не са огромни, само че желая да ги осъществявам, тъй като знам, че това ще е добре за мен”, добави Холанд.

No club was in touch with Haaland more than Manchester United

So why did he join Dortmund? pic.twitter.com/jQAlc8TFHc
— Goal (@goal) January 7, 2020
По-късно през днешния ден Борусия играе първата си зимна контрола.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР