Направихме ясно послание за защита на правата на превозвачитеПоказахме добра

...
Направихме ясно послание за защита на правата на превозвачитеПоказахме добра
Коментари Харесай

Желязков за пакета „Мобилност“: Не е конкурентна икономиката, която изхвърля по-слабите

Направихме ясно обръщение за отбрана на правата на превозвачите
„ Показахме добра политическа просвета с евродепутатите, всички бяхме обединени от идеята. За 2 години този пакет не събира консенсус в границите на Европейски Съюз. Не е конкурентна тази стопанска система, която изхвърля по-слабите. “ Това съобщи транспортният министър Росен Желязков пред bTV.

Той изясни, че митингът на превозвачите е бил казус. „ Той беше с ясно обръщение за отбрана на правата на превозвачите. Пакетът е редица законодателни оферти. Моето посещаване в Брюксел не беше за да вземам участие на митинга. Аз щях да отида при тях без значение дали ще ми дадат българския байрак, или ще ме замерят с домати “, добави Желязков.

По думите му страните, които са срещу тези правила, са 30% от популацията. Общо 10 страни са срещу. „ Успяхме да убедим страни, които не са ни поддръжници, че този пакет не би трябвало да се приема “, разяснява транспортният министър. „ Ако пози пакет не бъде признат, това е огромен пестник за огромните стопански системи. Нашата цел е да се работи по построените правила “, сподели още Желязков.

„ Вярвам, че хората в европейските институции си дават сметка, че сходни решения насаждат евроскептицизъм “, добави той.

След съвещанието на транспортната комисия към Европейския парламент (ЕП) министър Желязков изясни, че няма различен случай в Екологичен потенциал при гласоподаване на систематични решения, когато са в пакет, една част в този пакет да не събере поддръжка, а цялото досие да бъде гласувано в зала. Следващата седмица координаторите по пакет „ Мобилност “ ще се съберат, с цел да се вземе решение дали продължава към пленарна зала. Желязков увери, че в случай че до края на месеца под каквато и форма документът не бъде импортиран в пленарна зала, тогава в границите на този Екологичен потенциал по процедура няма по какъв начин да бъде обсъждан. Ако влезе в пленарна зала, България продължава своята съпротив
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР