Направихме оферта, която да осигури всички поискани елементи от страна

...
Направихме оферта, която да осигури всички поискани елементи от страна
Коментари Харесай

Шведският посланик: Направихме оферта за „Грипен”, съобразена с бюджета

Направихме оферта, която да обезпечи всички поискани детайли от страна на България и те могат да бъдат доставени в точния момент и да се вместят в бюджета ”. Това сподели в студиото на „ Плюс Минус ” посланикът на Швеция в България Луиз Бергхолм.
Тя обаче не счита, че договорката за изтребителите би могла да се трансформира в ябълката на раздора сред България и Швеция, а такива тематики би трябвало по-скоро да сближават страните.

„ Нашето съдействие с страни като Унгария и Чехия да вземем за пример демонстрира, че има повишение на икономическия продан. Шведските компании през днешния ден наемат близо 9000 български фрагменти и съм уверена, че съдействието в региона на бойната авиация ще усили сензитивно тези цифри. Близо 40 са шведските компании у нас, те са дейни в инженерния бранш, IT бранша, в търговията на дребно.

Миграцията е единствено един аспект от глобализацията и е нещо, с което ще би трябвало да се оправим и да живеем. Когато успеем да включим тези хора в пазара на труда, те са потребни за стопанската система, тъй като всички имаме потребност от трудова миграция, сподели още Луиз Бергхолм.

Тя описа за метода, по който страната се е справила с големия поток от мигранти, пристигнали за доста къс интервал от време. Тогава държавното управление вкарва краткотраен надзор на границата и самостоятелни инспекции на самоличността на всеки човек. Швеция уеднаквява условията за приемане на позволение за престояване с тези в Европейски Съюз. „ Работим и с тези, които не са получили позволение за престояване в Швеция, с цел да могат те да се върнат допустимо най-бързо в тяхната страна на произход”, сподели Бергхолм.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР