"Направихме изключително успешни реализации в чужбина с Европол, с партньорски

...
"Направихме изключително успешни реализации в чужбина с Европол, с партньорски
Коментари Харесай

Борисов: Незаконните фабрики за цигари нанасят сериозни щети на бюджета


"Направихме извънредно сполучливи реализации в чужбина с Европол, с партньорски служби ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов при представянето на резултатите от изследване на пазара посредством събиране и разбор на празни кутии от цигари за второто тримесечие на 2018 година Контрабандата на цигари у нас е падала до 4,7% и доближава най-ниското си равнище от 2007 година, стана ясно на конференцията.

"Всичките тези противозаконни заводи, които виждате, повече от година и половина ги преследваме и не можем да стигнем до тях. Оказа се, че работят извънредно подмолно ", уточни още министър председателят. И акцентира, че въпросните предприятия нанасят съществени вреди на бюджета.

Борисов увери, че по същия метод се работи против незаконното произвеждане и търговия с алкохол, горива, месо и захарни произведения.

„ Виждате, че прокуратурата и службите работят доста безшумно, доста деликатно, без никаква гласност или шум”, сподели още министър-председателят. И добави, че доказателства за другите незаконни схеми се събират професионално, като прокурорите са вътре в следствието от самото му начало.

На събитието за представянето на резултатите от настоящия разбор участваха и министрите Владислав Горанов и Валентин Радев, основният прокурор Сотир Цацаров и неговият сътрудник от федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле, шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов, шефът на Агенция "Митници " Георги Костов, шефът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР