Направихме изключително успешни реализации в чужбина с Европол, с партньорски

...
Направихме изключително успешни реализации в чужбина с Европол, с партньорски
Коментари Харесай

Борисов за акциите: Когато се конфискуват Майбах и Ролс Ройс е болезнено

Направихме извънредно сполучливи реализации в чужбина с Европол, с партньорски служби. Това сподели министър председателят Бойко Борисов.

Днес бяха показани резултати от изследване на пазара посредством събиране и разбор на „ Празни кутии от цигари” – 2-ро тримесечие на 2018 година При представянето на резултатите бяха показани видео материали от реализации по противозаконни заводи на цигари.

В същото време всичките тези заводи, които виждате повече от година и половина ги преследваме и не можем да стигнем до тях. Оказа се, че работят извънредно подмолно, уточни министър председателят.

Премиерът уточни, че всички тези заводи нанасят вреда на бюджета. Той увери, че по същия метод се работи за алкохола, горивата, месата и захарните произведения. „ И сами ще разберете, тъй като виждате прокуратурата и службите работят доста безшумно, доста деликатно, без никаква гласност или шум”, сподели той. Борисов добави, че доста професионално се другар доказателствата и добави, че от самото началото прокурорът е вътре в следствието.

Бяхме поели ангажимент да ги свалим под 5% и в този момент с тези 4 заводи е ясно тъй като е по този начин, изясни той.

Борисов благодари на Валентин Радев за времето, в което беше министър.

Благодаря на Вальо Радев за времето, в което беше министър, за волята, напъните, които направи. В политиката има и такива моменти, когато се поема политическа отговорност. „ На всички ни е тъжно за това, само че му благодаря и връщайки се в Народното събрание с Емо и останалите оптимално да подкрепят и Министерство на вътрешните работи, и всички останали организации. Мога да ви уверя, че с основния прокурор ще проявим все такава политическа воля. Действително това не им харесва на олигарсите. Виждате незабавно се разбушуваха и почнаха да вършат проблеми, тъй като когато се конфискуват „ Майбах “ и „ Ролс-Ройс “-и това е мъчително, само че в това време тези пари могат да отидат за обучение, опазване на здравето, за нашите стратегии. Така че всеки да съблюдава закона “, разяснява министър председателят.
„ Мисля, че е хубаво да се регистрира, че ние може би сме преди всичко в Европа по брой арестувани трафиканти, повдигнати обвинявания и в това число наказани за трафик на хора. Това са двете тематики, които интересуват Европа “, сподели още Бойко Борисов.

Борисов посочи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов го няма, тъй като на следващия ден ще става министър на вътрешните работи и през днешния ден е цивилно гражданско лице и нямал работа при тях. „ В ресурс да го назовем е през днешния ден “, добави министър-председателят.

По-рано президентът подписа указа за освобождението му.

За мен е огромна чест, че през днешния ден министър председателят Бойко Борисов напълно непринудено ме предложения да участвам тук по време на тази среща и да имам опция да се срещна с огромните достижения, които имате. Това сподели основният прокурор на федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле по време на представянето на резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 година за трендовете и равнищата на противозаконната търговия с цигари и изследването на пазарните опаковки.

„ Резултатите в действителност са доста впечатляващи. Контрабандата на цигари в действителност е голям дял от проведената престъпност. Това не е нещо, с което в Германия не сме осведомени. И ние имаме сходни проблеми. Докато хората са фенове на цигарата, тя е забавна на пазара и ние доста се радваме, че се подхожда по този сериозен метод и тази незаконна активност се прекратява и ѝ се противодейства. За да има триумф в тази област, е доста значимо да си сътрудничат всички заинтригувани лица. Благодаря за опцията да участвам на това мероприятие “, разяснява той. По думите му никога обаче не желае да затруднява работата на премиера, който му е отделил значително време. „ Приветствам ви за тези триумфи, които сте постигнали. Разбира се, резултатите и изгодите, които има от тях за бюджета. Надявам се една част от средствата, които сте съумели да конфискувате, да бъдат и в интерес на прокуратурата и полицията, мъничка част “, сподели още той.



Издирват Бирмите

Спецакция в бившето заведение "Кошарите "

Безлов: Твърда линия против черните олигарси

Разкриха мрежа от 4 противозаконни цигарени заводи

КАКВО НАМЕРИХА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ СНИМКИ при обиските в хотели на Арабаджиеви

Бивш министър за арестите: Нарушение на Конституцията

10 арестувани след акция в огромни хотели в София и Пловдив

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР