Направихме гореща линия, за да могат хората да имат информация

...
Направихме гореща линия, за да могат хората да имат информация
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Взривът в Пирогов не е заради неизправност в газовата система

" Направихме гореща линия, с цел да могат хората да имат информация дали техните близки са потърпевши или не. Екип от психолози стартира работа с сътрудниците. Те ще имат потребност да се съвземат ", сподели Николай Габровски, шеф на Клиниката по неврохирургия в „ Пирогов ", във връзка гърмежа в " Пирогов " в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

" Всички се сплотиха, просто е необикновено. Няколко екипа на Министерство на вътрешните работи и патрулни екипи са се явили незабавно на място, 12 коли на пожарната, цялостна поддръжка от Столична община и кмета Фандъкова. Намерихме бърза реакция и съпричастност от всички институции. За благополучие огромните вреди са единствено в стаята на гърмежа ", добави още проф. Габровски.

Все още не е ясно какво е провокирало гърмежа.

" Тече разследване, което би трябвало да откри повода. Първоначалната версия беше за взривена кислородна бутилка. Няма такова нещо, няма кислородна бутилка. Там имаме така наречен кислородна апаратура, която обезпечава тези газове до пациентите. Тези съоръжения са изправни, нямаме подозрение. Единствено един от пациентите е имал потребност от повече О2. Има чиновник, който всекидневно дава отговор за тези системи, нямаме подозрение за нередовност в газовата система ", разясни той.

Въпреки гърмежа болничното заведение не прекрати работата си.

" Пирогов " не спря да работи. Свикнали сме да работим в изключителни условия ", сподели проф. Габровски.

" Що се отнася до постройката - тя е един огромен проблем. Имайте поради, че през годините неведнъж са правени поправки. Ние сме правили каквото е допустимо за реновиране, само че няма изцяло решение за " Пирогов ". Ако не беше своевременната реакция на пожарната и други институции можеше да сме очевидци на покруса, за която не желая да си помисля ", добави още той.

На въпроса дали информацията, че " Пирогов " ще поеме незабавния банкет на деца, които се нуждаят от интензивно лекуване, проф. Габровски отговори: " Имаме опит и ще се опитаме да спомагаме оптимално. Столичани могат умерено да търсят помощ в " Пирогов ". Вече е структуриран екип от лечебни заведения, който да поеме тези случаи. Нашите екипи са разполагаем, имаме педиатри. София няма да остане без педиатрична помощ ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР