Направихме го не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми, не приемаме

...
Направихме го не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми, не приемаме
Коментари Харесай

Денков потвърди, че няма да водят преговори за министри с ГЕРБ-СДС

" Направихме го не поради ГЕРБ. Не одобряваме ултиматуми, не одобряваме условия ", сподели Денкво по отношение на показаните през вчерашния ден цели и проектосъстав на държавно управление на Политическа партия - Демократична България.

" Опитваме се да свършим това, което би било най-полезно, с цел да се разплете този пъзел - по какъв начин да създадем работещо държавно управление. И с откриването на Народното събрание го направихме - ексцентричен ход, само че проработи ", означи посочният за кандидат-премиер.

" Има законодателна стратегия, има ръководител (на Народното събрание). Същото се опитахме да създадем и тук. Задължение на Борисов е да реши какво ще прави с първия мандат. Ние смъкваме картите на масата, казахме какво предлагаме, да вземат решение какво ще вършат ", разяснява Денков по адрес на първата политическа мощ ГЕРБ-СДС.

Съставът на проектокабинет, който ПП-ДБ оферират, не е съветван с ГЕРБ, сподели още Денков.

" Те го получиха като лист, откакто беше излязъл по медиите. Ясно желая да кажа, че договаряния по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ ", безапелационен е Денков. Приоритет съгласно него е " да станат по-добре стратегиите, които би трябвало да се извършват ". Преговари ще се водят по това какво би трябвало да се свърши и защо би имало поддръжка, добави някогашният министър на образованието.

" Първият мандат се държи от ГЕРБ, към този момент всички въпроси би трябвало да са към тях. Имат три избора: да поддържат този кабинет с втория мандат; да си създадат техен кабинет на малцинството и да си търсят поддръжка от други партии. Третият вид е да създадат кабинет с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - хартиената коалиция ", сподели още акад. Николай Денков.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда да има държавно управление, само че означи, че партията му няма по какъв начин да подкреп оферти проектокабинет на ПП-ДБ в този му тип.

" Ние искахме от тях да ни покажат водещите си фигури и те ги демонстрираха. Сега ще продължим да работим за коригирането им. Това е образец в този момент, чернова за работа и по-късно ще работим по нея ", посочи Борисов. Той добави, че не би трябвало да се не помнят и резултатите от изборите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР