Направихме една много сериозна крачка по отношение на консенсуса по

...
Направихме една много сериозна крачка по отношение на консенсуса по
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Постигнахме напредък за правилата за медицинската експертиза

Направихме една доста сериозна крачка във връзка с консенсуса по кардиналните постановки, които са залегнали в плана на Правилник за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи и плана на Наредба за здравната експертиза.

Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила след среща в министерството с представители на организациите на хората с увреждания. Срещата продължи повече от 3 часа. На нея участва и вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила.
Ананиев и Симеонов дефинираха срещата като градивна и с положителни резултати.

Има още няколко момента, които би трябвало да почистим - здравната експертиза на лица с голям брой тежки болести, това е така наречен Приложение 2, означи Ананиев. Той посочи, че концепцията е в случаите, в които едно лице има тежко заболяване с 80 % да вземем за пример, само че има и други тежки болести, с цел да може да получи правото на 100 % от пенсията, да му се даде опция да добави второ заболяване, което обаче също да е над 50 %.

По отношение на множеството увреждания постигнахме единодушие, че би трябвало да се откри метод хората с увреждания да не бъдат ощетявани, съобщи Адриана Стоименова от Център за психически проучвания. Държим, когато се вършат промени, да не се лишават права, акцентира тя.

По искане на организациите на хората с увреждания до 23 април Министерство на здравеопазването ще даде относителен разбор на в този момент настоящата разпоредба и плана на новата. До 30 дни би трябвало да е подготвен финалният вид на плана на наредбата, сподели министър Ананиев. Тази разпоредба е направена с взор към хората с увреждания, акцентира той.

Резултатът е добър, разговорът е възобновен, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Наредбата е доста добра, а с корекциите, с които ще отговорим на настояванията на хората с увреждания, ще стане още по-добра, уточни той. Според него наредбата ще приключи опциите за злоупотреби с ТЕЛК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР