„Направихме анализа като част от международен проект, подпомогнат от Държавния

...
„Направихме анализа като част от международен проект, подпомогнат от Държавния
Коментари Харесай

Биляна Гяурова: Корупцията в здравеопазването е в едни от най-високите размери

„ Направихме разбора като част от интернационален план, подкрепят от Държавния департамент на Съединени американски щати за това по какъв начин се харчат средствата свързани с Covid в опазването на здравето “, съобщи Гяурова.

" Поискахме по Закона за достъп до информацията данни за даренията към лечебните заведения, само че от огромна болница като " Пирогов " даже отговор не получихме по заявката. Тази информация за даренията къде са отишли я има налична, само че ние не знаем вътре в самата болница по какъв начин те са били изхарчени? ", съобщи специалистът.

По тематиката за наложените наказания от страна на Съединени американски щати над български жители по закона " Магнитски " Гяурова разяснява, че от това не следва, че в България би трябвало да се направи следствие по случая:

„ Законът " Магнитски " има трансгранично деяние и преди да попаднат лица в този лист, е направено едно доста съществено следствие в Съединени американски щати от техните служби, а общественото обявяване на такива лица се реализира единствено тогава, когато има доста висока степен от застрашаване на американските ползи, какъвто е казусът.

За мен е належащо в този момент да има някакво изказване от прокуратурата, тя би могла да се самосезира, само че първо би трябвало да излезе със мнение “, счита още Гяурова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР