Направиха мораториум за цените на тока на гражданите, а трябваше

...
Направиха мораториум за цените на тока на гражданите, а трябваше
Коментари Харесай

Топкулинарят Шеф Манчев: Сметката ми за ток е 10 000 лв., а беше 3500. И то само за един от обектите ми!

" Направиха мораториум за цените на тока на жителите, а трябваше да създадат подобен мораториум за бизнеса, с цел да не се подвигат цените. Ако бяха създали това, нямаше да има подобен скок на цените, като сега ".

Това съобщи един от най-известните кулинари в България - началник Иван Манчев.

Припомняме, че в средата на декември депутатите одобриха мораториум върху цените на тока, парното и водата. Съгласно него цените бяха замразени на равнищата от оня миг за период от три месеца и половина. Мораторимът обаче касае единствено битовите консуматори.

Водещият на " Черешката на тортата " и " Кошмари в кухнята " менажира няколко ресторанта и е считан за един от най-стабилните и преуспяващи в сектора. Но даже и той, в случай че рецесията в енергийния бранш не бъде овладяна, ще се принуди да затваря обекти поради фрапиращите сметки за ток в обектите му. А какво остава за дребния бизнес?!?
свързани новини17106на 11.01.2022
" Този месец сметката за ток ми пристигна със 150 % от горната страна. Кризата сега я посрещам доста зле. Токът доста удари бизнеса. Обикновено ми идва към 3500 лева сметка за ток, а в този момент е 10 хиляди и то единствено за един от обектите ми.

Спрямо цените, които постановяваме, няма по какъв начин да издържим по простата причина, че и персонланът е доста безценен, тоците, консумативите... И цените се подвигат. Наистина става непостижимо да работиш, тъй като въпреки това хората които употребяват услугата ти, пък нямат пари. В момента още устоявам, само че не знам докога. Мисля, че мога да устоя още 2-3 месец, в случай че продължава всичко в този дух. След това би трябвало да затвориш. Трябва да има незабавни ограничения, не виждаме нищо да се случва ", съобщи началник Манчев пред Нова тв.

" Никога не съм считал, че в миналото ще пристигна подобен миг. Аз от 20 години съм притежател на заведения за хранене и постоянно съм бил във възходяща линия, постоянно съм се развивал. Но в никакъв случай не съм очаквал такова нещо ", добави кулинарят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР