Направете ми парфюм, който мирише на любов, казал Кристиaн Диор

...
Направете ми парфюм, който мирише на любов, казал Кристиaн Диор
Коментари Харесай

Историята на парфюма Miss Dior

" Направете ми парфюм, който мирише на обич ", споделил Кристиaн Диор или най-малко по този начин твърди легендата, която съпровожда този мирис към този момент цели 70 години.

Парфюмът Miss Dior бил основан дружно с първата сбирка на тогава незнайния дизайнер Кристиан Диор и дружно с неговите тоалети new look – изящни и женствени, парфюмът станал за един ден шлагер в цялостен Париж. Диор се обърнал към двамата известни парфюмеристи Жан Карл и Пол Ваше. Те основали напълно нов и друг мирис, един литър от който бил разсипан в студиото на Диор и даже по улицата пред него на 12 февруари 1947 година, когато се състояло първото шоу на дизайнера. Жените се влюбили в облеклата и в парфюма. Всичките 283 флакона с новия мирис били разпродадени. Диор бил удовлетворен – той казвал, че, дали се харесва или не, е без значение, значимото е, че на всички места се заговорило за неговия парфюм.

За миналите седем десетилетия са се появили няколко нови разновидности на този типичен парфюм, който си остава най-популярният мирис на Диор. Последният е с мирис на божури и се назовава Miss Dior Blooming Bouquet. Легендата продължава...

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР