Направено е спешна проверка, но никой не е открит на

...
Направено е спешна проверка, но никой не е открит на
Коментари Харесай

Собственикът на фалиралия туроператор все още не е открит

Направено е незабавна инспекция, само че никой не е открит на адреса на компания " София тур и ко " и " София тур и холидей ". В несъстоятелност е " София тур и Холидей " ЕООД. Още се открива какъв брой са закупилите туристически пакети без да могат да осъществят пътувания. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тя разгласи, че следобяд прави незабавна среща на Алианц България новият осигурител на туроператора и остарелият " Групама ", тъй като има " необичайно събитие " , по думите й. Застрахователят е заменен на 12 декември.

Ще се разяснява по какъв начин и по кое време най- бързо ще се изплатят компенсациите на потърпевшите.

Ангелкова разгласи, че са реагирали на подадените преди 6 месеца сигнали за нередности на туроператора, само че подадените сигнали са против " София тур и ко ", която не е оповестила несъстоятелност , като сигналът е подаден към КЗП и комисията е открила, че няма нарушавания за пускане на процедура по изтриване от регистъра на туроператорите.

 Маргаритов успокоява клиентите на банкрутиралия туроператор
Маргаритов успокоява клиентите на банкрутиралия туроператор

Засегнатите консуматори на " София тур и Холидей " ЕООД ще получат парите си от застраховката професионална отговорност на туроператора

В случая банкрут е оповестила " София тур и холидей ", само че за нея не е имало постъпила информация.

За нея туристическото министерство е открило, че октомври месец сменя притежателя си, като е трансферирана на сръбски жител, който не може да бъде открит.

Ангелкова прикани всички потърпевши за алармират в Министерството на туризма, с цел да се откри броят им.

Тя съобщи, че това, което е притеснително е, че в уеб страницата на туристическата компанията се е появила информация, че застраховката е с 1 млн.лв покритие, а при тях е 450 000лв., като за това ще бъде сигнализирана прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР