Направените в Китай дронове биха могли да изпращат важни и

...
Направените в Китай дронове биха могли да изпращат важни и
Коментари Харесай

CNN: След Huawei, САЩ може да наложи санкции и на DJI

Направените в Китай дронове биха могли да изпращат значими и чувствителни данни на китайските производители, които от своя страна, да оповестяват тези данни на китайското държавно управление. CNN разгласява информация за документ на министерството на вътрешна информация на Съединени американски щати, в който се споделя, че съществува действителна заплаха за осведомителната сигурност от потреблението на китайски дронове.

Според специалистите на Министерството, както и на Агенцията по кибербезопасност и сигурност на инфраструктурата, потреблението на китайски дронове заплашва осведомителната сигурност на американските компании, организации и служби.

„Тези устройства биха могли да съдържат съставни елементи, които могат да компрометират вашите данни и да качват вашата персонална информация на сървъри, достъп до които има единствено съответния китайски производител“ – се споделя в документа.

Въпреки че не са упоменати съответни марки и марки, 80% от продажбата на сходни устройства в Съединени американски щати са създадени от китайската компания DJI. При това тези дронове най-масово се употребяват от специфичните служби и най-много от локалната полиция, както и фирмите, обслужващи инфраструктурата на страната.

Като се има поради задълбочаващата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, както и на въведените търговски ограничавания против Huawei, CNN не изключва идната жертва на спора да стане DJI. Да напомним, че през 2017 година бе въведена възбрана за потреблението на китайски дронове от американските военни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР