Направени са малко изследвания защо хората правят апокалиптични прогнози. В

...
Направени са малко изследвания защо хората правят апокалиптични прогнози. В
Коментари Харесай

Прогнози за апокалиптични събития - защо вярваме в тях?

Направени са малко проучвания за какво хората вършат апокалиптични прогнози.

В исторически проект това се прави по аргументи като отклонение на вниманието от действителни рецесии като бедността и войната, пробутване на политически стратегии и поощряване на омразата към избрани групи; антисемитизмът е известна тематика на християнските апокалиптични предсказания през средновековието, до момента в който френските и лутеранските изображения на апокалипсиса са били показани надлежно на британски и католически антагонисти. 

Според психолозите вероятните пояснения за какво хората имат вяра в актуалните апокалиптични прогнози включват психическо понижаване на действителната заплаха в света до един единствен и определяем източник, вродено човешко въодушевление от страха, личностни черти на параноя и изтощение и актуален романтизъм, художествена литература.

Разпространението на авраамическите религии през актуалната история е основало просвета, която предизвиква прегръщането на бъдещето, което ще бъде фрапантно друго от сегашното. На такава просвета се приписва повишаването на известността на прогнози с по-светски темперамент, като феномена от 2012 година, като в същото време се резервира вековната тематика, че мощна мощ ще докара до края на човечеството. 

Анкети, извършени през 2012 година в 20 страни, откриха, че над 14% от хората имат вяра, че светът ще свърши приживе, като процентът варира от 6% от хората във Франция до 22% в Съединени американски щати и Турция. Вярването в апокалипсиса се следи най-често измежду хората с по-ниски равнища на обучение, по-ниски приходи на семействата и тези под 35-годишна възраст.

В Обединеното кралство през 2015 година 23% от необятната общност има вяра, че апокалипсисът може да се случи през целия им живот, спрямо 10% от специалистите от Фондацията за световни провокации. Широката общност има вяра, че най-вероятната причина ще бъде нуклеарната война, до момента в който специалистите считат, че това ще бъде изкуствен интелект. Само 3% от британците считат, че краят ще бъде породен от Страшния съд, спрямо 16% от американците. Между един и три % от хората от двете страни обявиха, че апокалипсисът ще бъде породен от зомбита или настъпление на извънземни. 

21.12.2020 Пол Бигли

Пол твърди, че маите са съгласни с неговата прогноза и, че са позволили неточност в миналата прогноза за края на света през 2020 година Този път светът ще свърши, тъй като Юпитер и Сатурн ще се сближат най-вече от 1629 година, което от своя страна ще докара до основаването на най-ярката звезда в небето.

2020 Jeane Dixon Dixon предвижда, че Армагедон ще се състои през 2020 година По-рано тя предвижда, че светът ще свърши на 4 февруари 1962 г.о

2021 Ф. Кентон Бешор

Този американски свещеник основава своето предсказване на предварителното съмнение, че Исус ще се върне през 1988 година, т.е. в границите на едно библейско потомство (40 години) от основаването на Израел през 1948 година Бешор твърди, че прогнозата е била вярна, само че че определението за библейско поколението било погрешно и в действителност било 70–80 години, поставяйки второто пришествие на Исус сред 2018 и 2028 година и грабването най-късно до 2021 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР