„Направени бяха много неща в дейността на Висшия съдебен съвет

...
„Направени бяха много неща в дейността на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Крум Зарков: България продължава да има тежки проблеми със съдебната си система

„ Направени бяха доста неща в активността на Висшия правосъден съвет през 2019 година, само че също по този начин би трябвало да установяваме, че въпросите, които стояха пред правосъдната ни система преди три години, стоят към момента на дневен ред – както въпросите за бюджетирането в правосъдната система, по този начин и натовареността на съдиите и правосъдната карта, само че и въпросът за атмосферата, в която съдът действа, сигналите, които излъчва. За страдание, новият състав на Висшия правосъден съвет не съумява да излезе от това русло на тежки противодействия, нелицеприятни кавги и нападки, в което беше потопен и предходният състав”. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Крум Зарков в Народното събрание по време на разискването на Годишния отчет за активността на Висшия правосъден съвет за 2019 година, който в последна сметка беше признат съвсем без диспути.

„ Ние ще подкрепим отчета за активността на Висшия правосъден съвет през 2019 година, само че оставаме със съществени условия – както за метода на работа, по този начин и за резултатите”, разгласи Зарков. По думите му България продължава да има тежки проблеми със правосъдната си система, тези проблеми не са единствено вътрешен проблем, те основават и отрицателен имидж на страната ни в чужбина.

„ От всеки един от нас – парламент, правосъдна власт, държавно управление, зависи те да бъдат преодолени. Първото изискване е – радикално друг метод на разговор, както сред институциите, по този начин и вътре в институциите; търсене на решение на казуса, а не на изкуствени противодействия, и загърбване на персоналното его в името на по-висшата цел, а точно – българският жител да знае, че ще бъде съден от справедливи, безпристрастни и професионални органи ", уточни Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР