Направени бяха много коментари, аз се въздържах. Колкото и на

...
Направени бяха много коментари, аз се въздържах. Колкото и на
Коментари Харесай

Цацаров отново ще гласува за Гешев, следващото заседание е на 14 ноември

Направени бяха доста мнения, аз се въздържах. Колкото и на пръв взор нелогично да звучи за какво е направил по този начин, ще кажа " Защото е президент ". Конституцията му дава право - той има право по Конституция, той прави това, на което има право. Така основният прокурор Сотир Цацаров разяснява пред публицисти отхвърли на президента Румен Радев да подпише указа за неговия правоприемник на поста Иван Гешев, който бе определен с гласоподаване от Висш съдебен съвет.

Запитан дали чака на новото гласоподаване във Висш съдебен съвет в четвъртък /14 ноември/ някакви изненади, Цацаров сподели: " Човек в живота може да чака всичко, аз с моя глас зная по какъв начин ще постъпя - ще дам гласа си за Иван Гешев ", заяви " Канал 3 ".

Според него надали може да се стигне до рецесия с назначението на Иван Гешев на неговия пост. " Не чакам да се стигне до рецесия, само че дано първо да забележим изхода от гласуването в четвъртък. Ако то е 17 и повече гласа (за Гешев - бел. ред.), тогава президентът е длъжен да подпише декрет.

До сегашния миг президентът сподели, че работи в обозрим период, както самичък той се изрази. Протакането на нещата не е решение, а този президент е посочил, че няма свойството да протака и да отсрочва нещата ", посочи Сотир Цацаров.

На съвещанието си в четвъртък Висшият правосъден съвет (ВСС) ще разиска указа на президента Румен Радев с който върна предлагането за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

Втора точка в дневния ред на правосъдните кадровици е повторното гласоподаване на кандидатурата на сегашния заместител на Сотир Цацаров.

Ако Иван Гешев получи поддръжката на най-малко 17 от правосъдните кадровици, президентът Румен Радев ще е длъжен на подпише декрет за назначението му. Ако не събере такава поддръжка, процедурата за избора на идващ обвинител номер едно би трябвало да стартира изначало.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР