Направената в навечерието на евроизборите първа копка на бъдещия пътен

...
Направената в навечерието на евроизборите първа копка на бъдещия пътен
Коментари Харесай

Първата копка на магистрала Хемус в Плевенско все още е единствена

Направената в навечерието на евроизборите първа копка на бъдещия пътен възел от автомагистрала „ Хемус ”, който ще свързва аутобана с пътя сред Плевен и Ловеч, към момента е единствена . Това откри кореспондент на Actualno.com при опита си да ревизира с какви темпове върви огромното пътно строителство.
Оказа се, че на мястото, на което министър председателят Бойко Борисов въодушевено обясняваше по какъв начин автомагистралата ще промени живота на хората в няколко района, в този момент няма жива душа . Няма и помен от багера и тежките камиони, които бяха докарани за символичната копка. По асфалта на близо километровата права, която свързва строителния обект с пътя Плевен-Ловеч, няма следи от нито от верижна, нито от друга техника .
Единственият белег за някаква осъществена пътно-строителна активност е подравненият терен от няколко декара, който бе посетен от министър ръководителя при формалния старт на строителството.

На 17 май Бойко Борисов персонално ревизира дали и по какъв начин се работи на този обект. Със себе си водеше вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Заради падналия преди височайшата аудиенция дъжд гостите се поизкаляха много. Посрещнаха ги „ инцидентно ” научили за мероприятието симпатизанти на ГЕРБ .

„ Това е краят на правата, която стартирахме преди две седмици - краят на 56-километровия сектор. От тук сближаваме лъча по посока Ябланица – с три сектора и шест подучастъка. Да сме живи и здрави до края 2020 година тук ще има автомагистрала и ще стартираме строителството ѝ към Велико Търново ", изясни тогава Николай Нанков.
„ Искам да го снимате това тук и след година време да дойдете да видите какво ще бъде ”, обърна се към репортерите министър председателят. После предсказа, че с автомагистрала „ Хемус ” брутният вътрешен артикул на този район от страната ще се вдигне най-малко с 10 % .

Репортерът на Actualno.com в Плевен реши да не чака цяла година и отиде да види по какъв начин се трансформира ландшафтът в региона, през който ще минава бъдещата автомагистрала. За страдание не откри нито смяна, нито строителство. Вероятно, тъй като до локалните избори има цели четири месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР