Направена е още една крачка за изграждането на новия мост

...
Направена е още една крачка за изграждането на новия мост
Коментари Харесай

Пловдивчани да почерпят: Правят нов мост над река Марица

Направена е още една крачка за построяването на новия мост над река Марица, написа TrafficNews. След съгласувателни процедури сред НИНКН, НКЖИ, АПИ и Община Пловдив, както и решение на ЕСУТ е утвърден и ПУП-ът на бъдещия мост, който ще свързва регион „ Северен ” и „ Западен ”.
Така към този момент може да се одобри планът на оборудването, а по-късно да се престъпи към позволение за градеж и търсене на финансиране. Процедурата за отчуждаване на единствения имот към този момент е и на финала.

Най-новият пловдивски мост е Пешеходният. Неговото строителство е стартирано през 1982 година, а четири години по-късно е пуснат в употреба. Така при реализирането на плана, за първи в Пловдив ще бъде издигнат мост от 35 години насам.

По предварителни данни новото оборудване ще коства към 15 милиона лв.. То е част от Западната дъга, която би трябвало да разтовари придвижването от Централна градска част. На процедура с новия мост от Смирненски до Кършияка ще се стига за минути. Най-вероятно на двете равнища – на кръстовищата с „ Марица – Юг” и бул. „ България” ще бъдат построени кръгови кръстовища. В идейния план е записано на моста да има по две платна в посока, тротоари, както и велоалея.

Все още не е ясно дали ще има „ архитектурно” решение за новия мост. Кметът Иван Тотев бе обявил, че ще се организира конкурс, който да изготви по-различна визия на моста, който да стане един от знаците на Пловдив.

Той ще бъде в непосредствена непосредственост до Железния мост. От друга страна НКЖИ е планувал удвояване на жп моста. Това може да се случи с реализирането на плана за естакада на мястото на прелезите на бул. „ Копривщица”. Проектът, който е за над 120 милиона евро, ще търси финансиране по европейска стратегия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР