Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни

...
Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни
Коментари Харесай

Малина Крумова: Правим пълен преглед на всичи участъци с концентрация на ПТП

Направена е ревизия на всички сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи в страната и сега се изготвят съответни наставления за промени в организацията на придвижването и/или маркировката на тях. Това заяви ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) Малина Крумова в утринния блок на Нова телевизия. Инспекциите са направени взаимно от специалисти на ДАБДП и Агенция „ Пътна инфраструктура ".

За първи път се прави и повсеместен разбор на положението на пътната сигурност в страната. Държавната организация към този момент е на финала в неговото правене и след представянето му ще бъдат препоръчани редица съответни стъпки за промени във всички детайли - подготовка и държание на водачите, инфраструктура и организация на придвижването, и ефикасен надзор. „ Правим и разбор на нормативната уредба - какво е належащо да се промени, с цел да се приложи на процедура политическата воля за разбиране на метода „ Безопасни системи ". Това е доста тежък и дълъг развой, само че изцяло наложителен, тъй като това е рамката, по която работят всички институции ", акцентира Малина Крумова. По думите ѝ редом с това е доста значимо да се подчертава непрекъснато на тематиката за пътната сигурност, с цел да могат водачите да бъдат по-внимателни и по-толерантни на пътя. През последните дни има редица тежки произшествия, а от статистическа позиция предстоят двата летни месеца, в които стават най-вече пътно-транспортни катастрофи. „ Затова би трябвало всекидневно, дружно с медиите, да приказваме за заплахите на пътя и за най-честите неточности, които се позволяват. Разумното държание на пътя, е това което всеки от нас може да направи незабавно ", сподели още тя.

Ще предизвикваме завишаване на глобите за притежатели на животни, които позволен навлизането им на пътя. Това заяви Малина Крумова в коментар на случая от последните дни, при който в пет бивола навлязоха на пътя Кърджали - Хасково и провокираха тежка злополука. „ България има 40 хиляди км пътна мрежа - не можем да оградим цялата. Но би трябвало да има по-тежки наказания за притежателите в такива случаи и да се ускори вниманието на водачите в секторите, в които е допустимо да се случи сходно нещо. Защото не би трябвало да забравяме, че е допустимо на някои места и диво животно да излезе на пътното платно ", добави ръководителят на държавната организация.

В студиото с Малина Крумова бе и автомобилният играч Румен Дунев, който даде редица практични препоръки за водачите на моторни транспортни средства. Той прикани всички да потеглят отпочинали на път и да има повече приемливост на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР