Направена бе още една стъпка към поевтиняването на разговорите с

...
Направена бе още една стъпка към поевтиняването на разговорите с
Коментари Харесай

Още една стъпка към поевтиняването на роуминга с Македония

Направена бе още една стъпка към поевтиняването на диалозите с Македония. Правителството утвърди подписания предходната година меморандум сред България и Македония за понижаване на интернационалните цени за роуминг за телекомуникационни услуги.

Документът бе подписан на 23 ноември 2017 в Струмица, като страни по него бяха Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на България и Министерството на осведомителното общество и администрацията на Македония.

В момента цените на роуминга сред България и Македония са едни от най-високите в Европа – сред 2,99 лева и 6,99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт.

„ Документът планува страните да предизвикват мобилните оператори да реализират съответни съглашения между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите “, пишат от пресотдела на Министерски съвет.

„ Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейския съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите. Наред с политическата поддръжка за европейската интеграция на Западните Балкани, държавното управление е решено да поддържа и редица на практика решения, които да подкрепят развиването на района като общ пазар от 22 млн. души “, регистрират още от държавната пресслужба

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР