Направен е анализ как се отразява карантираната на лечебните заведения,

...
Направен е анализ как се отразява карантираната на лечебните заведения,
Коментари Харесай

Генералът за парите на болниците и онези 1000 лв. за медиците на първа линия

 Направен е разбор по какъв начин се отразява карантираната на лечебните заведения, защото е неразрешена плановата активност с рекомендация за отсрочване във времето колкото е допустимо на интервенции и други планови действия. Това сподели ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ето какво сподели проф. Мутафчийски:

" Това докара до огромна загуба за самите лечебни заведения. Естествено, откакто нямат пациенти, няма по какъв начин да изкарват пари. Сега си получиха заплащанията за предишния месец, само че хипотетично можеше да докара до тежки загуби за лечебните заведения.

В резултат на този разбор Министерство на здравеопазването, дружно с НЗОК, разискаха и взеха решение всички лечебни заведения и институциите от доболничната помощ да им бъде заплатено на база на миналомесечни изкарани приходи да се заплаща активността им без да е регистрирана такава в размер на 85%. 

Това ще спомогне да могат да заплатят своите режийни разноски, медикаментите за осъществената активност плюс заплатите на личния състав. 

Те имат напълно понижени разноски в частта лекуване на заболели, само че останалите разноски действително си стоят. 

Бяха завършени и логаритмите за възнаграждение на ковид инфектирани плюс спомагателните средства, които ще се отделят за всеки доктор и изобщо медицински личен състав, който работи на предна линия с ковид инфектирани, плюс РЗИ-тата, плюс вирусологичните лаборатории за това 1000 лева, което е над заплатата им. Всъщност то е 1560 лева, тъй като страната поема и разноските, с цел да може чистата сума да бъде 1000 лева. 

Извърши се голяма активност от страна на страната, с цел да могат лечебните заведения да останат жизнеспособни, с цел да могат да поемат удар от по-големи размери на епидемията. Защото това, което ние следим и трендовете, които следим, е в страните, в които има кипеж на болестта, където се случват големи беди и за лечебните заведения, и за пациентите. Ние трябва да бъдем готови с наличния запас в България. "

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР