Напоследък всичко на световните пазари сякаш се развива в полза

...
Напоследък всичко на световните пазари сякаш се развива в полза
Коментари Харесай

Вековната репутация на златото като валутно убежище се пропуква

Напоследък всичко на международните пазари като че ли се развива в интерес на златото. Започвайки от разтърсванията в Италия и огромният спад на фондовите пазари до подновяването на комерсиалното напрежение и преосмислянето на прогнозите за повишение на лихвите в Съединени американски щати, написа Money.bg.
Въпреки това цените на благородния метал се задържат покрай най-ниското си равнище за тази година. Златото към момента не е постигнало никакъв прогрес през 2018 година и е готово да затвори месечните си загуби през май, без значение от отклонението от риска, преминаващ през международните пазари.
Причината се крие в по-голямата прелест на американските държавни облигации и възходящия $, съгласно Стивън Инез, началник на търговията във финансовата компания Oanda Corp.
"По-силният $ е най-значимата спънка, само че поради цялостния срив на европейския дълг с закрепена рентабилност вложителите се втурват към сигурността на американските държавни облигации ", изяснява Инез.
"Този полет към американските убежища с закрепена рентабилност е главен пиедестал на (растежа на) $ и до известна степен омаловажава привлекателността на златото ", прибавя той.
Спотовата цена на метала, която доближи най-ниското си равнище за 2018 година от 1282.18 $ за тройунция предходната седмица, се намали до 1300 $ в сряда. В същото време доларовият показател на Bloomberg се търгува покрай пиковите равнища от ноември.
Доходността на 10-годишните държавни скъпи бумаги на Съединени американски щати спадна с 15 базисни пункта, най-вече от деня, когато Англия гласоподава за Brexit, само че златото остана статично.
И въпреки всичко специалистите към момента не се оказват от благородния метал. "Продължавам да залагам на златото, защото спадът е стеснен, имайки поради множеството геополитически опасности ", сподели Инез.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР