Напоследък все е предизборно - и както е традиционно, всеки

...
Напоследък все е предизборно - и както е традиционно, всеки
Коментари Харесай

Време е Нинова и БСП да влязат в графата истинско зло

Напоследък все е предизборно - и както е обичайно, всеки вижда единствено " положителните " и " неприятните ", " статуквото " и " смяната ". И пропущат същинското зло в българската политика - даже когато то си демонстрира лицето пред всички, както направиха предходната седмица Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова.

Отчаяната лидерка на сякаш левите, само че консервативни путинофили, в следващ опит да закрепи умиращата си партия излезе с следващ въпрос за референдум - както стана фешън измежду човеконенавистните политически играчи:

" Подкрепяте ли образование и образование на малолетни лица, свързани с смяна на пола и различен пол, с изключение на мъжки и женски, в просветителната система на България? "

Нека проучваме този прелестен въпрос - не юридически, както се надявам да направи скоро Конституционният съд, преди да го изхвърли на боклука, а политически.

Преди всичко е значимо да отбележим - няма образователна стратегия или учебник в България, който да загатва и думичка за смяна на пола или различен, трети пол, още по-малко за " образование и образование " на децата по тематиката. Така, че това е превантивно предложение.

А още по-голям е фактът, че в случай че това предложение стане действителност, за пръв път в български закон ще имаме възбрана да се образоват децата на нещо, което е медицински и биологичен факт.

Има хора с полова дисфория (медицинският термин за трансджендър състоянието), за които едно от вероятните лекувания е така наречен терапия за промяна на пола. Има и интерсекс хора, които са родени с белези и на двата пола.

И тези хора имат право на здравна помощ, имат и право на свободно и почтено битие. Имат и правото да не се крият.

А българските деца имат правото да знаят за действителността. Да бъдат възпитани да почитат другите. Да бъдат образовани качествено, тъй че да са пълноценни жители на Европейския съюз.

Корнелия Нинова направи и друго конкретизиране - че ще желае, в случай че на Народното събрание му се наложи да трансформира това в закон, да са налице и наказания против учителите, които все пак осведомят децата за тези тематики.

С което България ще стане евентуално и първата страна в Европа, която ще санкционира учители за това, че преподават на децата здравна и биологична действителност.

Това в естеството си е тоталитарна политика - цензура на действителността. И тук се крие същинското зло. Корнелия Нинова осъзнава изцяло какво прави - тя знае по какъв начин е в Америка и Западна Европа. Този опит да смачка и изтрие български жители, техните права и тяхното битие, не е нищо по-малко от същинско зло.

Има и почтени (наистина, има ги), и корумпирани политици. Навсякъде - и в България, и в най-развитите демокрации. Но същинското политическо зло е необичайност. А когато се появи, имаме навика да се преструваме, че не е такова. Прикривамо ги зад " плурализъм ", " друга позиция ", " и те си имат електорат ", " сътрудници са ни единствено по потребност ".

В последния парламент, изкарал толкоз малко, българските политици въпреки всичко сложиха една политическа мощ - " Възраждане " - в графата " същинско зло " - и я изолираха изцяло. Време е това да се случи с Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Време е и хората с леви убеждения да разпознаят, че няма нищо ляво в една тоталитарна партия, прислужник на един диктаторски режим.

Тази работа няма да я свърши Европа - би трябвало да го направи българският гласоподавател и българската политическа класа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР