Напоследък в интернет пространството не само у нас, но и

...
Напоследък в интернет пространството не само у нас, но и
Коментари Харесай

Милиони потребители с бан от Фейсбук се чудят защо са наказани

Напоследък в интернет пространството освен у нас, само че и по целия свят, зачести банването на персоналните сметки на разнообразни консуматори във Facebook. Хората се чудят за какво получават възбрана да разгласяват мнения за несъмнено време - това е едно от най-леките „ санкции ". Dailymail.co.uk и The Wall Street Journal се пробват да намерят отговори на въпроса по какъв начин тъкмо и за какво изкуственият разсъдък, който раздава възбраните, преценя по кое време да наложи бан и по кое време не.

Доста витиевати условия

Секретен документ на Фейсбук разкрива думите и изразите, поради които ще ви се наложи наказване, написа Dailymail.co.uk. Изданието споделя за фрапантни случаи, когато някой е с бан, единствено тъй като е написал на приятеля си „ Ти си вманиачен! ". Фейсбук има вътрешни „ опорни точки ", които не са обществено налични за модериране. Новооткрити документи разкриват изреченията, които са и не са позволени за приложимост в обществената медия. Например не можете да напишете: „ Отвратително и отблъскващо е какъв брой е пълен и противен Джон Смит ".

Колтън Оукли споделя, че му било неразрешено да разгласява в продължение на три дни, откакто нарекъл банкерите, които му отказали заем - „ жалки и егоистични “.
Сценаристът Алекс Джендлър твърди, че му било неразрешено да разгласява в продължение на няколко дни, откакто е споделил публикация на списание Smithsonian за племената в Нова Гвинея. Учителят по история Ник Барксдейл декларирал пред The Wall Street Journal, че е получил 30-дневен бан, откакто написал на другар: „ Човек, ти си вманиачен “.
Цитираните издания са потърсили мнението на Фейсбук. Отговорили им, че ще се отстранява обява, съдържаща „ унизително физическо изложение ", в това число „ непоносим и неприветлив ". На модераторите е подредено да отстраняват изказвания, в които за външния тип на човек се написа, че е „ противен, непоносим, неприветлив и така нататък ", написа The Wall Street Journal, като цитира конфиденциален документ на обществената медия.
Други примерни фрази за унищожаване са: „ Ако гласувате по пощата, ще хванете Covid! " и „ Моите другари и аз ще вършим лично наблюдаване на бюлетините, с цел да подсигуряваме, че гласоподават единствено верните хора ". При малко по-различна интерпретация обаче, изреченията могат да останат, в случай че са написани по почти следния метод: „ Ако гласувате по пощата, бъдете деликатни, може да хванете Covid-19! " и „ Чух, че някои хора попречват протичането на изборите. Няма да отида до изборната секция ".

Говорител на Фейсбук съобщи: „ Въпреки че сме транспарантни във връзка с нашите политики, разбираме, че хората към момента могат да бъдат разочаровани от нашите решения, заради което се ангажираме да поставяме повече старания “. 

Приемат се тъжби

Фейсбук към този момент си има негов „ Върховен съд ", формиран под вещото управление на създателя на компанията Марк Зукърбърг за да взема щекотливите решения какво да се позволи за обява или пък кое наличие е подозрително и би трябвало да се отстрани. Състои се от 20 души - адвокати, политически специалисти, публицисти и други обществени персони от целия свят. Първите си решения съветът взе през януари тази година. Надзорният съвет ще реши в сряда дали да остави възбраната на Тръмп или да го пусне назад на платформата след банването му по време на протеста в Капитолия. 
Миналия месец контролният орган разгласи, че ще приема апели от консуматори на Фейсбук и Instagram по отношение на непознато наличие, на което е позволено да остане на платформите. Потребителите могат да подават тъжби за изявления, фотоси, видеоклипове, мнения, статуси и споделяния, които съгласно тях е трябвало да бъдат отстранени. Фейсбук постоянно смъква хиляди изявления и сметки и към 150 000 от тези случаи са обжалвани към този момент пред надзорния съвет, откогато той започва активността си през октомври предходната година. 

Съветите на специалиста

Много хора оповестяват, че са баннати от Фейсбук без причина. Въпреки че Изкуственият Интелект на Фейсбук също бърка, постоянно има причина. Прочетете условията на Фейсбук в Условията и разпоредбите за издание, които в детайли изясняват за какво някои сметки могат да бъдат неразрешени. Често обаче е мъчно да се каже кое предписание сте нарушили.
Повечето от проблемите произтичат от обстоятелството, че ИИ на Фейсбук блокира сметките. След като това се случи, човек може да подаде тъжба и чак тогава ще ви свържат с действителни хора. Но до тогава всяка активност във Фейсбук се следи от компютър, чиито логаритми са  много официални.
Ето лист с необикновени аргументи, заради които Фейсбук може да ви банне акаунта съгласно опита на AliDropship:
1. Следвате подозрителни групи или добавяте подозрителни хора към листата си с другари
Да имате един или двама души, които Фейсбук счита за подозрителни измежду вашите другари, е добре, тъкмо както да следвате една или две подозрителни групи. Но в случай че ИИ на платформата откри прекалено много от тях, може да си намерения, че ще употребявате акаунта за нещо неразрешено. Така че отнасяйте се към персоналната си страница във Фейсбук тъкмо като към елементарен консуматор, който не желае да има нищо общо със сенчести герои или групи.
2. Извършвате прекалено много или прекомерно малко активност
Ако следите прекалено много хора или публикувате прекалено много, или харесвате прекалено много изявления в границите на малко време, Фейсбук счита, че сте спамер или бот. В същото време, в случай че акаунтът ви не демонстрира никаква интензивност, Фейсбук счита, че е подправен. Избягвайте сходни отклонения от нормата.
3. Използвате единствено бизнес акаунт във Фейсбук
Друг метод да получите бан е да игнорирате персоналната си страница и да употребявате единствено бизнес акаунта. От позиция на ИИ изглеждате като някой, който е основал персонална страница единствено с цел да получи достъп до бизнес акаунт и в този момент ще изпращате реклами в спам по цялата платформа.
Ако имате страница във Фейсбук:
1. Изтриване на мнения
Това е един от по-малко очевидните способи да бъдете неразрешени във Фейсбук. Винаги, когато не харесвате нечие мнение, можете или да изтриете, или да скриете коментар. Докато скриването им се смята за положително решение, когато изтривате мнения, Фейсбук счита, че се пробвате да скриете истината от клиентите си.
2. Не се пробвате да отговаряте на недоволствата на клиентите
Простото скриване на мнения наподобява положително решение. Но това няма да продължи дълго. Ако даден бизнес пренебрегва жалбите, репутацията му страда и Фейсбук може да реши, че нещо не е наред, че търговецът шмекерува на дребно. Така че не забравяйте да извършите всичко допустимо, с цел да задоволите ядосаните клиенти.
3. Когато създавате реклами, не използвайте фотоси, разнообразни от действителните артикули
Всяко противоречие сред реклама и действителния артикул, който рекламирате, може да докара до блокиране във Фейсбук. 
4. Не използвайте принадлежности за автоматизация прекалено много
Вероятно всички обществени медии ненавиждат автоматизирано издание и ботовете. Първо - когато някой употребява бот за основаване на страница във Фейсбук, евентуално това е по този начин, тъй като този човек се пробва да скрие самоличността си. Второ, в случай че даден акаунт се ръководи от бот, той може да стартира да разгласява десетки изявления със спам, което никой не желае.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР