Напоследък стана истерично. Няколко души бяха нахапани от кучета, а

...
Напоследък стана истерично. Няколко души бяха нахапани от кучета, а
Коментари Харесай

За кучетата и хората

Напоследък стана истерично. Няколко души бяха нахапани от кучета, а един човек даже умря. Това е ужасна гибел. Повярвайте ми.

По тази тематика се начетох и наслушах на отзиви. Позволявам си да дам и моето.

Ето!

Деца се държат предизвикателно с кучета.

Това се приближава до обидната кретения с блъскащото се дете в полупаркиран джип.

Любители на кучета търсят виновност в деца – нападателни били. В обстановка – плашели били.

Момент!

Никой не е задължен да ви обича кучето и да му схваща характера.

Кучето си е куче. Ако нещо би трябвало да схваща, то може да се научи. Ако не се научи, си работи по кучешки. Но стопаните му са длъжни да знаят. Да пазят другите хора и да носят отговорност.

Кучето може да бъде оръжие. Да. При това ужасно.

Пушката също е ужасно оръжие, само че в никакъв случай не съм видял някой да се сърди или съди пушка за каквото и да е. От притежателя на пушката се изисква да съблюдава правила и в случай че не – да носи отговорност.

Знаем си го, но нà! Кучето, та кучето…

Никой не е задължен да е смел към кучетата.

Особено децата.

Чувал съм, че кучетата надушват неприятните хора. Така де, положителните хора са в сигурност. Моето също лае по избрани хора. Нямам визия за какво. Питал съм го, само че не ми дава отговор.

Ако легнем на изказванието, че кучетата надушват лошотията, тогава да използваме кучетата в съда. Той така и така е дискредитиран изцяло. Да махнем съдиите и по едно куче. И по който залая – неприятен човек и пандела. Лошото е (а може би е хубаво), че кучетата ще се подкупват с по един колбас от пет лв.. Така всеки ще може да си разреши рушвет. Това ще е почтено. Няма да е заслужено, само че има ли идиоти, които да си фантазират че в България съществува правдивост?

Да оставим България и да се върнем на кучето.

Кучето си желае своето. Да, по този начин е! Като притежател на куче го знам. Иска да тича, да се закача с хората. Да си играе. Аз знам, че за него това е игра, само че не изисквам от хората по улиците да го знаят. Държа го на каишка. Понякога го пущам в гората да тича. Има хора с кучета, които се радват на моето куче. И аз на техните, само че това е тъй като по този начин желаем. Не им се дразня, в случай че не желаят да си играят с кучето ми. Или в случай че се опасяват. Дори и да са неприятни хора, виждам да държа кучето си на мотив. Милото то! Когато някое дете желае да го погали, изяснявам на родителите му, че синът ми е на пет и кучето обича деца. За всеки случай.

И се старая да държа кучето до себе си.

Толкова е елементарно.

Другото значимо нещо е да събираме акитата. Така де.

Хайде със здраве!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР