Напоследък се появи много информация за мобилните процесори AMD Strix

...
Напоследък се появи много информация за мобилните процесори AMD Strix
Коментари Харесай

Най-новите процесори на AMD няма да поддържат Windows 10

Напоследък се появи доста информация за мобилните процесори AMD Strix Point с най-новата архитектура Zen 5. Тези чипове могат да бъдат показани още на Computex 2024 при започване на месец юни и би трябвало да донесат видимо нарастване на продуктивността както на x86 ядрата, по този начин и на интегрираната графика. Новите чипове обаче ще имат някои неприятни особености.

Ако се има вяра на неофициални източници, AMD ще се откаже от поддръжката на операционната система Windows 10 в поколението Strix Point. Това значи, че няма да има публични драйвери за блока XDNA 2 NPU, съставените елементи на SoC и евентуално даже iGPU. Стандартната операционна система за преносими компютри и мини компютри с тази платформа ще бъде Windows 11. Припомняме, че Microsoft има намерение да изпрати Windows 10 „ в пенсия “ през октомври 2025 година, само че в това време в бъдеще ще предлага платени актуализации по сигурността.

Освен това в Глобалната мрежа бе видян инженерен пример на 12-ядрен процесор от семейството AMD Strix Point. Моделът с идентификатор 100-000000994-38_Y бе тестван в Blender, където сподели отлична продуктивност. Новият процесор съумя да надмине настолните чипове Ryzen 7 7700X, Ryzen 9 3900X и Ryzen 7 7800X3D. Трябва да имаме поради, че преглеждаме инженерна версия на процесора и финалната версия ще има още по-добра продуктивност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР