Напоследък мазнините са сочени като основен виновник за високия холестерол,

...
Напоследък мазнините са сочени като основен виновник за високия холестерол,
Коментари Харесай

Какви са полезните действия на тиквените семки?

Напоследък мазнините са посочени като главен провинен за високия холестерол, наднорменото тегло, сърдечносъдовите болести.

Сред растителните мазнини обаче има и редица потребни. Една превъзходна и доста потребна растителна лой е тази от тиквени семки.

Маслото от тиквени семки има противовъзпалителни свойства, които понижават болките в ставите, потискат вирусните инфекции. Мощните антиоксиданти в това масло защищават сърдечносъдовата система, борят се със свободните радикали, предизвикващи освен възпаления, само че и рак.

За какво оказва помощ маслото от тиквени семки?

Успокоява безпокойствие и стрес

Тиквеното семе е източник на витамин Е, магнезий, цинк, омега-3 и омега-6 мастни киселини. Освен тях в маслото от тиквени семки се намират и стероли. Всички те заедно се борят със напрежението, напрежението, безпокойството, депресията.

Изследванията демонстрират, че маслото от тиквени семки бързо усъвършенства тревогата и покачва секрецията на серотонин. Това се дължи на триптофана в състава на тиквеното семе. Триптофанът подтиква по натурален път секрецията на хормони на щастието.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР