Напоследък една част от изследванията на учените са фокусирани върху

...
Напоследък една част от изследванията на учените са фокусирани върху
Коментари Харесай

Защо е важно да приемаме повече магнезий

Напоследък една част от проучванията на учените са фокусирани върху това по какъв начин избрани витамини способстват за мозъчната ни функционалност. И защото броят на хората с деменция в Съединени американски щати бързо нараства, учените са нетърпеливи да схванат какво може да помогне за намаляването на риска от болестта.
 Бананите и какво ще се случи с тялото ни, в случай че хапваме вкусния плод всеки ден
Какво ще се случи с тялото ни, в случай че ядем банани всеки ден

5 значими изгоди за организма ни

Според ново увеличението на дневната доза магнезий може да ни защищити от деменция и да усъвършенства цялостното здраве на мозъка ни. За да се доближи до този извод, в проучването са включени повече от 6000 участници от Обединеното кралство на възраст от 40 до 73 години.

Данните демонстрират, че хората, които употребяват повече от 550 мг магнезий всеки ден, имат по-добра мозъчна функционалност и по-малък риск от развиване на деменция или забавена поява на болестта - спрямо тези, които одобряват единствено 350 мг дневно. Проучването демонстрира, че по-високият хранителен банкет на магнезий може да способства и за отбраната на мозъка ни от стареене.

Друго наблюдаване на учените е, че защитните резултати за мозъка при по-високия банкет на магнезий, наподобява се демонстрират повече при дамите, в сравнение с при мъжете, и то в по-голяма степен при дамите след менопауза.
 Снимка 612823

Какво съставлява магнезият

Магнезият е минерал, който постоянно се среща в ядки, семена, листни зеленчуци и млечни артикули. Дефицитът му се свързва с увеличението на риска от инфектиране на мозъка и с развиването на заболявания като Алцхаймер, множествена склероза и Паркинсон. Освен това има връзка сред равнището на магнезий в тялото на дамата и менопаузата, което може да изясни някои разлики сред мъжете и дамите. Проучвания са изследвали по какъв начин равнищата на магнезий се разграничават при дами преди и след менопауза, като високият банкет на магнезий при дами след менопауза се свързва с по-ниски равнища на възпалителни маркери.
 Снимка 612824

От какъв брой магнезий се нуждаем всеки ден

Нуждите на възрастните хора варират съгласно годините и пола, като целесъобразното количество е сред 310 и 420 мг дневно. За да си набавим магнезий посредством храната, можем да хапваме зърнена закуска с мляко и банан сутринта, сандвич с пълнозърнест самун и бобена чорба за обяд, 30 грама бадеми следобед, а вечерта - сьомга с кафяв ориз и броколи.
 Витамините и хранителни добавки, които не би трябвало да одобряваме дружно
Никога повече: витамините и хранителни добавки, които да не одобряваме дружно

Защото не е в наша изгода

Ако обаче с хранителния си режим имаме дефицит на магнезий и видим признаци на недостиг, може да стартираме приема на магнезиева добавка. Преди това обаче е наложително да се консултираме с доктор, поучава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР