Напоследък диетите без въглехидрати са на мода и изоставянето на

...
Напоследък диетите без въглехидрати са на мода и изоставянето на
Коментари Харесай

8 прични, заради които НЕ трябва да ядем хляб

Напоследък диетите без въглехидрати са на мода и изоставянето на брашното се смята за значима стъпка към здравословния метод на живот. Хиляди блогъри постоянно споделят истории за това, което се е трансформирало в живота им, откогато са се отказали от използването на брашно и самун. Резултатите им са напряко шокиращи.
Дали хлябът в действителност е потребен за нас и редно ли е да се засищаме с него, в случай, че в действителност, въпреки може би и не доста умишлено, плащаме извънредно висока цена? Нека проверим.
Всъщност се оказва, че отводът от самун води до невероятни резултати: кожата се усъвършенства, тежестта понижава, тялото се цялостни с сила.
Няма нищо неприятно да хапвате пълнозърнест самун, а също и този създаден от ръж, овесено брашно или трици. Такъв артикул е извънредно потребен за организма. Нищо чудно, че човек може да живее задоволително дълго, като яде единствено един черен самун и вода. Но бялото е напълно друга история. През ХХ век брашното стартира да се създава индустриално и качеството му понижава доста. Ето за какво, ние мощно предлагаме да се откажете от белия самун, изпечен от висококачествено брашно. Обясняваме за какво.
Причина 1: Безполезен артикул
Пшеничното зърно е богато на витамини. Но всички хранителни субстанции в процеса на преправка на зърното и превръщането им в брашно просто изчезват. Бяло брашно от най-голям клас резервира единствено към 30% от потребните субстанции, които след 2 седмици престават да бъдат дейни. А какъв е срокът на валидност на брашното? 12 месеца. От него вършим обичания самун на всеки, който в действителност е изработен от ненужен бял прахуляк, наименуван висококачествено брашно.
Причина 2: Липса на усет
Признайте, белият самун няма усет. Но точно с това той е прелестен за мнозина. Той не пречи на усета на продуктите, които ще употребявате с него: месо, чорба, сирене. Но и не ги усъвършенства, както това може да създадат пълнозърнестите тестени произведения.
Причина 3: Токсичност
В актуалния свят пшеницата се отглежда в голям мащаб. За да се получи повече и по-бързо, тя се пръска с пестициди и се отървава от гризачи и гъбички - третира се с разнообразни химически съединения. Но най-важното следва. За да бъде брашното бяло, производителите употребяват за избелване същото вещество като за измиване: бензоил пероксид, натриев пиросулфат и калций, хлор диоксид. Винаги би трябвало да се посочи от какво брашно е изработен хляба: рафинирано или органично. Рафинираното минава всички разказани нагоре способи.
Причина 4: Обрив по кожата
Ние сме това, което ядем. И, в случай че човек яде всевъзможни тестени произведения, това сигурно ще се отрази на кожата му. Обривът по кожата е най-честият резултат от реакция към глутен (пшеничен глутен), съдържащ се в хляба. Глутенът на практика не се отделя от тялото и се отсрочва върху стените на червата, като поврежда влакната му. С течение на времето функционалността на всмукване на хранителни субстанции от тези нишки е нарушена. Ето за какво, преди да отидете на козметик още веднъж, прегледайте диетата си.
Причина 5: Проблеми с храносмилането
Тук глутенът още веднъж е отговорен: той нарушава целостта на клетките в червата и по тази причина човек получава редица проблеми с храносмилателната система. Пълнозърнестият самун съдържа доста значим детайл за човешкото тяло - фибри. А в продуктите от висококачествено брашно на практика няма. Само 5-6 филии пълнозърнест самун дневно ви обезпечават дневна доза фибри. Ако желаете да получите този % от зеленчуци и плодове, ще би трябвало да ядете 14 ябълки, или 21 моркова, или 25 домата, или 2,3 кг краставици.
Причина 6: Преждевременно стареене
Както към този момент разбрахте, целият състав на хляба безусловно крещи, че това е артикул, лишен от хранителни субстанции. Получавайки такава храна, в която няма нужните витамини, нашият организъм не може да бъде пресен и млад. Затова феновете на брашното нормално наподобяват по-стари от възрастта си.
Причина 7: Зависимост
Към самун елементарно можете да се пристрастите като опиат. Брашното дава зашеметяващо освобождение на захар в кръвния поток и вследствие на това изстрелването на хормона инсулин. Изяли сте единствено едно късче тестено, а равнището на захарта ви се подвига бързо нагоре, само че след това стремглаво пада надолу - и в този момент се чувствате неенергично и още веднъж желаете да ядете бързи въглехидрати, с цел да почувствате прилив на жизнеспособност. Такъв внезапен скок в равнищата на кръвната захар може даже да докара до диабет.
Причина 8: Наднормено тегло и затлъстяване
И тази причина може да стане съществена за доста хора, когато откажат да ядат брашно. Повече от 70% от хората, които внезапно изключват хляба от диетата си, губят тегло през първите 2 седмици. 100 гр. брашно от най-голям клас съдържа единствено 0,6 г фибри, а останалата част от наличието се усеща доста върху бедрата, страните и корема под формата на мастни гънки. Хлябът има гликемичен показател даже по - висок от този на шоколадовите блокчета. И нишестето, съдържащо се в хлебни произведения, бързо се разделя в храносмилателния тракт и навлиза в кръвта под формата на глюкоза. Това значи, че скоро още веднъж ще почувствате апетит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР