Напоследък да чуем нещо искрено от управляващите, е все едно

...
Напоследък да чуем нещо искрено от управляващите, е все едно
Коментари Харесай

Борисов искрено за..., а на Шилигарника се появиха жени с бурки

Напоследък да чуем нещо откровено от ръководещите, е все едно да забележим дами с бурки на ски пистите. Повод за сходно съпоставяне са все по-странните рекомендации на премиера Борисов към Русия. Навални би трябвало да бъде освободен оптимално бързо. Не може правосъдните процеси да бъдат политизирани. Това споделил министър председателят ни. На Шилигарника май в действителност се появили дами с бурки...
С това си заявление Борисов прави сериозна поръчка за Нобелова премия или най-малко за премията „ Сахаров “… Човекът към този момент се вижда като приключен демократ, за който когото законността и антикорупционната позиция са естествено положение на духа. Боже!

В България сега се водят над десетки каузи против публицисти с явни политически претекстове - подлагат на критика властта, Пеевски и основния прокурор. Нито една проправителствена медия обаче не е наранена, макар неразбираемото финансиране и задължения за милиони.

Прокурорски обвинявания против неуместни на властта, се повдигат с неуместни причини, единствено и единствено да бъдат обслужени ползите на политически и мафиотски кръгове. Самият избор на основен прокурор е обраснал със подозрения за политически и подмолни сметки постът да се заеме от комфортен човек. Но Борисов не " вижда " това и постоянно повтаря, че не се меси на правосъдната власт, тъй като е самостоятелна. А за какво тогава подлага на критика съветската политическа и правосъдна система? Приятелят му – някогашният общоприет прокурор на РФ Юрий Чайка, даваше ум на българските си сътрудници Цацаров и Гешев, а наши обвинители минават курс по антикорупционни практики в Русия. Държава, която е на 137 място по корупция в света от 180 в класацията.

Навални и неговият антикорупционен фонд от години се борят с неприятните практики и нарушавания на закона от държавното управление.

Борисов употребява обстановката и с цел да удари по президента Радев, който не изрази мнение по случая с съветския опозиционер.

Борисов е угрижен за Навални, само че не обелва и дума за отровените трима българи - по същият метод и евентуално от представители на същите съветски служби. Защо? Защо не споделя нищо и за българската прокуратура, която няколко години вместо да проверява се пробва да завърши следствието и да замете обстоятелствата под килима. Дори не спомага съответно на следствия в други страни, за което е призовавана неведнъж.

Да не забравяме също, че Кремъл пламенно отбрани Борисов от позицията на Вашингтон, изразена от посолството в София, че властта у нас е корумпирана и битка с корупцията не се води. Странна? Не мисля.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР