Напоследък често се говори за т.нар. Глобален пакт за безопасна,

...
Напоследък често се говори за т.нар. Глобален пакт за безопасна,
Коментари Харесай

Размисли на бъдещия мигрант

Напоследък постоянно се приказва за така наречен Глобален пакт за безвредна, проведена и законна миграция на Организация на обединените нации или Глобален пакт за миграцията в резюме. Той би трябвало да бъде признат на Междуправителствена конференция в Мароко на 10 декември 2018 година.

Декември наближава, а с това порастват и терзанията, че този пакт ще отвори вратите за бежанци от разнообразни горещи точки на света към Европа и в частност към България. Лично мен ме тревожи фактът, че зад самодейността е застанала Европейската комисия, която се е заела да го подпише от името на Европейски Съюз. А подпише ли нещо Европейска комисия, смятай, че и ние на часа ще го парафираме. И тогава един бежански поток ще потече към нас, че не ми се мисли...

Това сигурно ще се случи, още повече, откакто ръководителят на комисията Жан-Клод Юнкер е подобен огромен другар на премиера Бойко Борисов и България. Не инцидентно в името на това другарство той като с магическа пръчка заличи от листата с тежките грижи на страната битката с проведената престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Ще подпишем не, ами...

Имало е много моменти в моя живот, когато съм желал да емигрирам тъкмо поради проведената престъпност и нашенските мутри, които ни закон ги хваща, ни ДАНС, ни Министерство на вътрешните работи. Като биологичен тип те се оказаха по-жизнени от хлебарките, за които се знае че са приспособими и към нуклеарен гърмеж. А българската мутра вирее на всички места - в подземието, по улиците, в политиката, че и по върховете й.

След отпадането на индикатора "Борба с проведената престъпност " от мониторинга, на пръв взор Европейска комисия ме лишава от претекст да емигрирам. Излиза че България е една чудесна страна, с корупция не по-голяма от тази, в която и да е европейска страна. И всичко е подредено, а не като при западните ни комшии, където всичко е в безпорядък, единствено престъпността е проведена...

Ето за какво, лишен от учредения за емиграция, виждам в Глобалния пакт на Организация на обединените нации избавителна сламка. Там се показва, че документът ще обхване всичките аспекти на миграцията, в това число и оправянето с първопричините за нея. Говори се, че измежду основателните аргументи за миграция създателите на пакта щели да наредят и климатичните промени.

Мисля ще се съгласите, че такива промени у нас са надалеч по-очевидни, за разлика от "видимите " резултати в региона на битката с мафията и корупцията. Значи имам претекст да емигрирам и Организация на обединените нации ще ми помогне. Само да подпишем пакта.

Единственото ми терзание е, че документирането на климатичните промени (като належащо условие при обосноваване на миграцията) ще бъде затруднено. Особено след закриването на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Абе сложен е мигрантският живот!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР