Напоследък често ни се случва да си лягаме много изморени,

Напоследък често ни се случва да си лягаме много изморени, ...

Да заспим за 60 секунди.


Напоследък често ни се случва да си лягаме много изморени, но въпреки това да не можем да заспим, незнайно поради какви причини.
Сънят, безсънието, приспивателните и една нова индустрия за милиарди
Как сънят се превърна в индустрия

Ето кой печели на наш гръб

Случва се да си мислим за многото задачи, които имаме да свършим на другия ден, или просто да сме прекалено развълнувани от нещо, което ни е случило преди няколко часа. Паричните за безсънието са различни, но истината е, че липсата на сън ни прави много неработоспособни, раздразнени и прекалено емоционални.

За щастие обаче открихме един много лесен и страшно ефективен метод, който ни помага много бързо да се понесем към страната на сънищата. Този изцяло натурален лек се нарича  и да, той е толкова прост, колкото звучи.
Снимка 403068

Първо трябва да се настаним в удобно положение на леглото си. След това просто вдишваме през носа в продължение на четири секунди, задържаме дъха си седем секунди и след това издишваме бавно през устата за още осем секунди. Повтаряме, докато заспим.

Това е древна индийска йогистка медитация и колкото и странно да звучи на първо четене, истината е, че действа, както отбелязват и от Reader`s Digest.

Йогите използват този метод за постигане на състояние на пълна релаксация и противодействие на стреса и безпокойството. Умишленото забавяне на дишането принуждава ритъма на сърцето ни също да се забави, карайки останалата част от тялото ни да се отпусне. С други думи, това е естествено успокоително средство - за тялото и ума ни. 
Безсънието, сърдечно-съдовите заболявания и връзката им с проблемите със съня
Безсъние – знак за проблеми със сърцето

Ново изследване дава основания за притеснение

Източник: lifestyle.bg