Напоследък биткойнът стана познат дори на хора, които никога не

...
Напоследък биткойнът стана познат дори на хора, които никога не
Коментари Харесай

Развъждането на виртуални котки е на път да блокира транзакциите с една от криптовалутите

Напоследък биткойнът стана прочут даже на хора, които в никакъв случай не са се интересували от виртуалните валути. Той обаче надалеч не е единствената. Друга такава е етер (ether), транзакциите за която минават през блокчейн платформата Etherum.

Напоследък огромните играчи на тази платформа стартират да се изнервят, тъй като новопоявила се игра бави и оскъпява транзакциите им, споделя БиБиСи.

Нова фикс идея по виртуални котки бави търговията при тази валута, която е една от най-популярните.

Криптокотките (CryptoKitties) дават опция да се купуват и хранят крипто любимци в системата на блокчейн мрежата Ethereum.

Разработчиците на играта споделят пред " Блумбърг ", че CryptoKitties са били основна стъпка, с цел да създадат блокчейнът по-достъпен. Но известността на играта подкопава една от най-слабите страни на технологията – неналичието на опция за напредък.

Etherscan оповестява за възходящ брой – шесткратен, на изчакващите транзакции откогато играта е пусната.

Криптокотенцета стават толкоз известни, че лишават забележителна част от наличното място за транзакции в платформата на блокчейна. Някои хора се притесняват, че играта ще лишава от ден на ден от територията на бизнес потребителите.

Към момента изчисленията демонстрират, че към 4.5 млн. $ са изхарчени за играта.

Какво е CryptoKitties

Мислете за тези анимационни котета като за цифрови Pokemon карти, споделят анализаторите. Разработчиците на играта ги разказват като подлежащи на развъждане плюшени играчки (от тези, пълнени с пластмасови гранули), всяка от които има 256-битов геном.

Освен това тези котета, когато се " отглеждат " дружно, може да играят женска или мъжка роля. Уникалният ДНК на котетата може да докара до 4 милиарда вероятни генетични вариации.

Някои от вариациите, основани до момента, наподобяват като живи, със сива с надлъжни линии четина и зелени очи.

Каква е цената на CryptoKitties

В момента междинната им цена е към 23 $, а най-скъпата продажба до момента носи доходи от 117 712 $.

Такива котки могат да се купят само като се употребява Ether – валутата, която извършва ролята на гориво в блокчейн мрежата на Ethereum.

За да стартират развъждането, потребителите би трябвало да конфигурират приставката MetaMask в гугъл хром, която играе ролята на цифров портфейл и разрешава на играчите да пращат и получават от валутата от компютрите си.
Валутата би трябвало да е купена от обменното бюро преди да може да се добави към портфейла.

Криптокотетата се основават от компанията Axiom Zen. На всеки 15 минути се появяват нови, а останалата част идват от развъждането на към този момент съществуващи. Собствениците на котета може да ги продават на избрана от тях самите цена.

Според данните на ETH Gas Station играта дава отговор за към 10% от трафика в мрежата на Ethereum. С увеличението на този трафик, става все по-скъпо да се вършат транзакции бързо. Проблемът за мрежата е, че огромните играчи в нея не утвърждават това и стартират да се оглеждат за други възможности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР