Напоследък автомобилните производители силно залитат в посока електрически коли, но

...
Напоследък автомобилните производители силно залитат в посока електрически коли, но
Коментари Харесай

Защо електромобилите са вредни и скъпи

Напоследък автомобилните производители мощно залитат в посока електрически коли, само че замисляли ли сте се какво ще се случи в случай че тези транспортни средства станат всеобщи? Първото, което ще се случи, е, че токът ще нарастне. Но не това е главният проблем.

Става въпрос за лития, който е главен детайл за батериите, захранващи електромоторите на новите ел. транспортни средства. Този материал в наши дни нараства непрестанно и наклонността е цената му да продължи да нараства.



Литият е невъзобновяем артикул и по данни на геоложката работа на Съединени американски щати от 2015-а, се добива главно в Австралия. След Зеления континент главните снабдители на литий са Чили, Аржентина, Китай и Зимбабве. Така че стартира ли литият да се употребява всеобщо то той ще се трансформира в новия петрол.

Проблемите напълно не свършват до тук. Литият надалеч не е единственият необичаен метал в автомобилните акумулатори. Акумулаторните блокове за електрическите автомобили употребяват и редица други редки минерали като диспросий, лантан, неодим и празеодим. Всички те все още се добиват в много неприятни условия и несъмнено вредят на околната среда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР