Напоследък археолозите много често започнаха да откриват потънали кораби в

...
Напоследък археолозите много често започнаха да откриват потънали кораби в
Коментари Харесай

Разкриха загадката на космическия кораб на 140 000 г. на дъното на Балтийско море

Напоследък археолозите доста постоянно започнаха да откриват потънали кораби в Балтийско море. Откритията разрешават да се научи повече и по-детайлно за събитията от предишното: за свирепите викинги, античните търговци и военните. Последният открит обект мощно удиви учените, защото има неповторима форма, оповестяват международните издания.

Дъното на Балтийско море е покрито със стотици кораби от разнообразни столетия. През 2012 година беше открит обект, който накара археолозите да изпаднат в разсъждения, защото той се открояваше от всички останали. Находката е направена в крайбрежните води на Швеция.

Екипът на Питър Линдбърг в началото е решил, че си има работа с същински галактически транспортен съд. Археолозите имат двадесетгодишен опит, само че в практиката си не са срещали сходно нещо. Обектът е с цилиндрична форма с диаметър 60 метра и 400-метрова опашка. Находката е направена инцидентно: преди да си тръгнат, учените решили още веднъж да се разходят по дъното с ехолот и разкрили странния солиден обект.

Според някои археолози обектът е основан от природата и не се отнася към нито един случай на корабокрушение. Археолозите са се свързали с сътрудниците си - морски биолози и геолози. Никой не е попадал на сходни обекти през живота си. Може би археолозите са разкрили нещо в действителност необикновено.

Предварителният разбор е посочил, че възрастта на находката е 140 хиляди години. Възможно е да се е образувал през Ледниковата ера. Находката изисква деликатен разбор, ето за какво, в случай че се появят окончателните резултати, то няма да е скоро.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР