Напомняме ви, че на 23 юли 2017 г. се навършват

...
Напомняме ви, че на 23 юли 2017 г. се навършват
Коментари Харесай

15 години без Катя Паскалева


Напомняме ви, че на 23 юли 2017 година се навършват 15 години от гибелта на огромната българска актриса Катя Паскалева - име, което не трябва да забравяме.

Странница, скитница, актриса или жена с секрети? Катя Паскалева e една от енигмите на българското кино и спектакъл. " Козият рог " (1972 г.) - шедьовърът на Методи Андонов, основан по " Диви разкази " на Хайтов и считан от мнозина за едно от върховите достижения на българското кино - изстрелва актрисата на върха и носи за нея и за страната ни наред с другите оценки и Награда за женска роля в Панама през 1972 и Награда " Фемина " за най-хубава актриса в Брюксел през 1973.

In memoriam изтъкнатият публицист и продуцент Георги Тошев основава през 2015 година книгата " Катя Паскалева. Жените в мен ", проследявайки пъзела на един рано прекършен живот и разказвайки историята на Катя по нейния метод - искрено и необикновено цветно; като картина, наситена с доста вътрешни спорове, секрети, само че и с доста светлина.

На страниците на биографията от Тошев оживяват бурната и изпепеляваща обич сред Катя и Георги Божилов-Слона, дълбоката, съвсем кармична връзка с втория ѝ брачен партньор Иван Росенов, и тайната ѝ пристрастеност - рисуването, на която Катя по този начин и не се отдава напълно до края си.

Непокорна, дива, умна, самотница, скитница, бабичка или майка - Паскалева е българската актриса, съчетала в себе си ролята на грандиозна кинозвезда и плаха и нежна душа. Един огромен гений, който и до през днешния ден съставлява картина на Жената, с всичките ѝ дребни и огромни чудеса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР