Напомняме, че самият проект за създаване на спешна медицинска помощ

...
Напомняме, че самият проект за създаване на спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Президентът Радев отвърна на премиера Денков за въздушната линейка

" Напомняме, че самият план за основаване на незабавна здравна помощ по въздуха в България беше иницииран и направен от президентската институция още през 2020 година и заложен в Плана за възобновяване и резистентност от служебното държавно управление през 2021 година Проектът беше предпазен пред Европейската комисия и финансиране за него беше обезпечено точно по време на служебните кабинети на президента Румен Радев ", показват от администрацията на президента.

 

" Доставката на хеликоптерите за HEMS в България е вследствие на контракт също подписан от служебния кабинет след поправяне на неправилно заложени параметри от предходното постоянно държавно управление. Напомняме и че истинският план на президентската институция предвиждаше незабавната здравна помощ по въздуха да е под егидата на Държавния авиационен оператор, а не да се основава дублираща конструкция, която да реализира активност в границите на комерсиално сдружение, за която към този момент са изхарчени обилни средства ", се споделя още в известието от президентството.

По-рано през днешния ден министър председателят Денков уточни, че " това е единствено началото на незабавната помощ по въздуха ". " Надявам се, че то ще бъде сполучливо и след една-две години за нас това ще бъде стандарт, по този начин както е в другите европейски страни ", съобщи министър-председателят Николай Денков.

 

Премиерът означи, че днешният ден е " празник за българското опазване на здравето, за българското приобщаване към европейските стандарти, към европейското качество на живот ". Денков благодари на Европейската комисия за отпущането на финансирането на незабавната помощ по въздух, дружно със съфинансирането от националния бюджет. Денков посочи заслугите на Министерството на здравеопазването, което провежда огромна част от дейностите и занапред поема организацията на потреблението на хеликоптера, както и на екипа на министъра на превоза Георги Гвоздейков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР