Наполовина за намалели катастрофите с тежки камиони в Европейския съюз

...
Наполовина за намалели катастрофите с тежки камиони в Европейския съюз
Коментари Харесай

Камионите вече ще „виждат“ навсякъде


Наполовина за намалели злополуките с тежки камиони в Европейския съюз за последните 15 години, а съдбовните пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на камиони са сведени до към 15%. Въпреки това статистиката демонстрира, че случаите с товарни транспортни средства, включващи уязвими участници в пътното придвижване, като велосипедисти и пешеходци, най-често са породени от фактори, свързани с видимостта. Затова и преди дни евродепутатите гласоподаваха правилник, който задължава автомобилните производители от 2022 година да оборудват всички нови коли с детайли за сигурност с животоспасяваща цел, като интелигентни устройства за ръководство на скоростта, усъвършенствани системи за спешно прекъсване, за поддържане на лентата на придвижване и така нататък За всички нови камиони и рейсове от 2025 година се вкарват условия за обезпечаване на така наречен „ директна видимост “ - да бъдат проектирани и конструирани по този начин, че „ доста да се понижат мъртвите зони на видимост пред и в профил на водача, изключително при завой “. Това е изключително значимо при придвижване в градска среда.

Индустрията към този момент е подготвена да отговори на новите европейски правила и може да покаже обновените структури и съоръжение на новите модели камиони и рейсове, които безусловно „ виждат на всички места “. SCANIA сътвори Р-серията си от нови градски камиони, особено създадени за отлична видимост и елементарно ръководство, което усъвършенства сигурността и чувството за надзор над машината. Стъклото на вратата на пасажера може да се спуска, което покачва способността на лидера да вижда деца, пешеходци и велосипедисти покрай камиона. Новата позиция на седалката, ниско разположеният непряк прозорец и увеличената повърхност на стъклото обезпечават още по-добра видимост. Арматурното табло също е леко свалено, с цел да се усъвършенства видимостта напред. Всичко това е превърнато в базов стандарт за кабините на шведския производител и е внедрено в сериите G, S и R камиони за транспорти на дълги дистанции.

R-серията на шведския производител идва със здрава, стилна и първокласна кабина, която е основана напълно за улеснение на водачите, пътуващи на дълги дистанции. Дори модулното арматурно табло е усъвършенствано с по-голям екран, усъвършенствана графика и интуитивни функционалности за ръководство, които дават опция на водача да се концентрира напълно върху пътя.

S-кабината също впечатлява с шир и разкош - еднакъв под, повече място за багаж и отличен преглед от мястото на лидера. Но един от най-интересните нови модели на SCANIA е G 410 CNG Next Generation - 13-литров, шестцилиндров редови мотор на метан, с мощ 410 к.с. и оптимален въртящ миг от 2000 Нм. Той покрива нормите Евро-6 единствено с EGR и трипътен катализатор, без добавка Adblue и без филтър за твърди частици. Стоманените бутилки за метан са осем, всяка с размер 118 л., което прави обща съдържимост на резервоарите от 944 л или към 164 кг метан. С тях камионът може да измине 500 км при натоварена комбинация.

Ще забележим този камион на TRUCK EXPO 2019 - от 6-ти до 8-ми юнина Летище „ Лесново “. Изложението е най-голямото събитие в бранша на тежката автомобилна промишленост у нас, проведено от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Тази година ще забележим най-новите модели, технологии и съоръжение на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, както и водещи марки рейсове, лекотоварни коли, п роизводителите на ремаркета и полуремаркета, компании за сервизно съоръжение, аварийни елементи, гуми, масла, финансови принадлежности и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Следвайте новия хаштаг на ревюто #izjiveiTRUCKEXPO2019 .

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР