Наполи смени треньора часове преди мача срещу в Шампионската лига.

...
Наполи смени треньора часове преди мача срещу в Шампионската лига.
Коментари Харесай

Наполи смени Мадзари с Франческо Калцона

Наполи смени треньора часове преди мача против в Шампионската лига. От нощес отпред е Франческо Калцона, който идва на мястото на Валтер Мадзари. Решението разгласи президентът на клуба Аурелио де Лаурентис.

„ Винаги е мъчително да уволниш другар. Той ни подаде ръка, когато беше в усложнение. Дали това е интелигентно решение? Ще забележим. Приветстваме Калцона, който познава 80 % от нашите играчи “, изясни Де Лаурентис пред Sky Sports.

Самият Мадзари пристигна през ноември на мястото на Руди Гарсия. Представянето на Наполи обаче се утежни, което докара до раздялата и с него. Така Наполи сложи връх на Серия А – за първи път.

В предишното Калцона към този момент е работил в клуба от Южна Италия. Той беше асистент треньор на Маурицио Сари в интервала 2015-2018 и на Лучано Спалети в интервала 2020-22.

Иначе на 30 август 2022 година Калцона беше назначен за селекционер на националния отбор на Словакия. Тимът му ще взе участие на Евро 2024. Калцона към този момент ще съвместява двете длъжности.

Като негов асистент ще пристигна и кондиционният треньор Синати. Той има контракт с националния тим на Италия, само че получи позволение да съвместява двете позиции.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР