Наполи разгроми с 4:0 в дербито от 9-ия кръг на

...
Наполи разгроми с 4:0 в дербито от 9-ия кръг на
Коментари Харесай

Зрелище като по времето на Марадона: Наполи срази Рома в памет на Дон Диего

Наполи разгроми с 4:0 в дербито от 9-ия кръг на Серия " А ". Срещата беше доста прочувствена за домакините, които още един път уважиха паметта на най-голямата си легенда Диего Марадона. Роденият в Неапол откри резултата преди почивката, а гръмката победа стана факт след попадения на, и след почивката.

Това беше финален мач на стадион " " под това име. -рано през днешния ден кметът на Неапол Луиджи Де Магистрис публично разгласи, че оборудването към този момент ще носи името на Марадона.

" Имаше доста прелестни оферти, само че в последна сметка взехме решение, че стадионът ще се споделя " Стадио Диего Армандо Марадона ", написа градоначалникът в Instagram.

Де Магистрис удостовери, че всички фотоси, шалчета, играчки и други сувенири, оставени от почитателите пред стадиона, ще бъдат събрани в специфична стая, отдадена на Марадона. Стана ясно също по този начин, че една от метростанциите в града ще бъде прекръстена на името на именитата " десетка ".

Футболистите на Наполи излязоха със специфични екипи в чест на Дон Диего. Фланелките бяха в бяло и синьо, като наподобяваха тези на националния тим на Аржентина. На таблото грееше ликът на Марадона, а по трибуните бяха ситуирани доста плакати, възхваляващи гениалния аржентинец.

По време на часа безмълвие преди първия съдийски сигнал в центъра на терена беше поставена фланелка с името на легендата. Футболистите на Наполи се постараха през цялото време да покажат, че няма по какъв начин да не завоюват този мач. В предни позиции за домакините действаха Инсиние, Дрис Мертенс и. Кръстеният на Марадона замести Тиеумуе Бакайоко в средата на терена, а имаше по-офанзивна роля от него и Фабиан Руис.

За Рома титуляр беше, който даде негативен тест за COVID-19. В отбраната ги нямаше контузените и, само че се завърнаха и. Бившият състезател на обаче се контузи още преди почивката и бе сменен от. добави отбранителното трио на " вълците ".

Инсиние пропусна да открие след подаване на, а Рома отвърна с неакуратен удар на. В 10-ата минута мачът беше спрян за малко и всички на терена засвидетелстваха почитта си към Диего Марадона с овации.

В средата на полувремето Наполи трайно се настани в половината на гостите. Логичното се случи в 31-ата минута. Капитанът Инсиние извърши съвършен директен свободен удар и се оказа беззащитен. Голът сигурно би се харесал на Марадона, който в кариерата си е отбелязал не едно и две попадения по сходен метод. Инсиние се затича до тъчлинията и взе фланелка с името на легендата, като няколко пъти я целуна.

Кристанте пропиля една от дребното благоприятни условия за Рома до почивката, а проблемите за следваха един след различен. Първо се контузи Манчини, а по-късно и. Французинът стисна зъби и доигра полувремето, само че за началото на втората част вместо него излезе Гонсало Вийяр.

Секунди преди тимовете да се приберат в съблекалните Наполи можеше да поведе с 2:0, само че Миранте показва добър инстикт след изстрела на Мертенс.

Белгиецът се ядоса на съотборника си Лозано в първите минути след почивката, когато очакваше пас, само че вместо това мексиканският национал реши да стреля от дребен ъгъл и сбърка. на няколко пъти се озова в засада, а Джеко беше изцяло неосезаем.

В 64-ата минута Наполи вкара втори гол. Негов създател стана Фабиан Руис. Халфът получи топката към границата на наказателното поле и с доста акуратен удар я прати до гредата. Гостите напълно рухнаха, а неаполитанци нямаха желание да стопират дотук.

В 81-ата минута Мертенс направи 3:0. Нисичкият нападател беше прецизен с добавка от близко след неубедителна интервенция на Миранте. Белгиецът е голмайстор номер 1 в историята на Наполи, като през предходната година изпревари от върха в класацията точно Марадона.

Наказателната акция завърши с гол на резервата Матео Политано в 86-ата минута. Юношата на Рома наказа тима на сърцето си след независим пробив сред няколко бранители. Реферът Марко Ди Бело не даде никакво продължение и постави завършек на мача ведмага след приключването на постоянното време.

Серия А 9 кръг, неделя 29 ноември  Наполи 4:0краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР