Наполи прогресира сериозно под ръководството на Дженаро Гатузо, но снощи

...
Наполи прогресира сериозно под ръководството на Дженаро Гатузо, но снощи
Коментари Харесай

Гатузо: Създаваме много положения, а вкарваме малко голове

Наполи прогресира съществено под управлението на Дженаро Гатузо, само че нощес не съумя да победи Милан, в който минаха най-силните години от кариерата на някогашния италиански национал. След равенството 2:2 той показа, че не е удовлетворен от многото пропуски на своите играчи.

" За първи път се изправих като треньор против клуба, в който израснах като футболист и човек. Разбира се, че беше прочувствен миг. Не ме питайте за дузпата, тъй като няма да ви отговоря. Вие преценете ", съобщи Гатузо.

" Не мога да си показва по какъв начин футболист скача за топката, а ръцете са зад тила му. Това е някакъв друг спорт. Сигурно към този момент сме сложили връх в Серия " А " за брой отсъдени дузпи за игра с ръка. Правилото би трябвало да бъде променено. Тези от нас, които са играли футбол, знаят, че ръцете са нужни при отскок. От две години се приказва за това и нищо не се подхваща ", оплака се наставникът на Наполи.  Наполи прекъсна победната серия на Милан в дербитата (видео)
" Най-много се нервирам, че ни трябват 6-7 положения, с цел да вкараме гол. Вината не е единствено на нападателите, само че и на халфовете и крилата. Създаваме толкоз доста положения, а не ги реалзиираме. След подновяването на сезона е явно, че имаме огромен брой благоприятни условия за гол, от които не се възползваме. Милан беше доста по-ефективен от нас ", акцентира Гатузо.

Той не даде безапелационен отговор на въпроса дали Хосе Кайехон ще остане в отбора, като сподели, че коментар по тематиката би трябвало да дадат президентът и спортният шеф на клуба. Серия А 32 кръг, неделя 12 юли  Наполи 2:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР